درباره اهمیت ماشین بخار مبالغه و گزافهگویی نمیشود. درست است. که بسیاری از اختراعات دیگر در انقلاب صنعتی نقش داشتهاند؛ ولی هیچیک از آنها بهتنهایی نمیتوانستند برای انقلاب صنعتی حیاتی باشند. پیش از آن اگر چه از نیروی آب و باد برای به گردش درآوردن چرخ آسیابها است.فاده میشود ولی منبع اصلی نیرو همواره عضلات انسان بود. است.فاده از این عامل ظرفیت تولید صنعتی را به کلی محدود میکرد. با اختراع ماشین بخار این محدودیت بر طرف شد. پس از آن انرژی بسیاری برای تولید در دسترس بود و همواره نیز به میزان آن افزوده میشد.
اگر توسط ھوا تست صورت گیرد بايد در قسمت خروجي شیر اطمینان كه توسط يك فلنجي بسته شده ، لوله اي به قطر mm تعبیه گردد و انتھاي اين لوله در درون ظرف آب شفافي قرار بگیرد. دقت گردد كه اين لوله بايد به مقدار mm. در درون آب قرار بگیرد. درحالت تست این تجهیزات، تعداد حبابھاي خروجي از قسمت اين لوله شمرده مي شود. عموما براي شیر فشار شکن اطمینان دیگ بخار كه درزير مقدار g bar تنظیم مي گردند. تعداد حبابھا بايد برابر حباب باشد.
کارخانجات مواد غذایی نظیر : رب سازی ، قند وشکر ، نوشمک و شربت ، پخت آلوچه ، سویا ، پاستیل ، ترشیجات با اتوکلاو ، نبات سازی ، سوسیس و کالباس، .انواع سس ، تصفیه روغن خوراکی ، خمیر خرما یا شیره خرما ، پرورش قارچ ، عرق گیری گلاب و گیاهان کوهی و الکل سازی و تقطیر عرقیجات
گیج فشار، کنترلی را انجام نمی دهد و فقط میزان فشار بخار داخل بویلر را به اپراتور نشان می دهد. به دلیل اینک گیج فشار یک تجهیز اندازه گیری می باشد. باید در بازه زمانی مشخص کالیبره شود. اپراتور نیز باید به صورت مستمر گیج فشار را بازدید نماید. و نتیجه را در چک لیست های مربوطه یادداشت نماید. اندازه گیج فشار باید به گونه ای باشد که اپراتور بتواند به راحتی از پاینن دیگ بخار، میزان فشار داخل بویلر را بخواند و یادداشت نماید. /درجه دیگ بخار
سطح حرارتی (سطح گذرسیال داغ)، حجم مناسب محفظه برگشت و کوره (به جهت احتراق کامل سوخت) انتخاب سایز تیوپها، چیدمان سطوح حرارتی، سطح مقطع گذر سیال و سرعت جرمی سیال داغ (m/s) جهت کاهش مصرف سوخت و بازده بالا از نکات مهمی است. که در طراحی حرارتی دیگ رعایت میگردد.