آنیدرید است.یک، یک عامل قوی اسیددار کردن است.. با داشتن چنین خاصیتی، کاربرد اصلی آن در تولید [ترموپلاستیک سلولزی است. که به عنوان یک بافت مصنوعی در فیلم عکاسی بکار میرود. همچنین آنیدرید اسید در تولید آسپرین، هرویین و سایر ترکیبات به عنوان واکنشگر عمل میکند.
در بیشتر تاریخ بشری، اسید است.یک در حالت سرکه، توسط گروه باکتریایی «بچه سرکه» ساخته میشدهاست. در صورت وجود اکسیژن کافی، این باکتری میتواند از انواع مختلف مواد غذایی الکلدار، سرکه تولید کند. شاخصترین این غذاها عبارتند از
رومیان باستان شراب های خود را در ظروف سربی نگهداری می کردند که شراب شیرینی به نام SAPA تولید می شد و دارای طعم شیرینی بود که ناشی از است.ات سرب بود. بعدها دانشمندان دلیل مرگ زودرس اشراف رومی را مصرف همین شراب معرفی کردند زیرا در آن است.ات سرب وجود داشت که است.ات سرب یک ماده کشنده محسوب می شود.
پیش از تجاری شدن روش مونسانتو، بیشتر اسید است.یک از طریق اکسایش است.الدئید تولید میشد. این روش به عنوان دومین روش مهم تولید پابرجا ماندهاست، هر چند که کربندارکردن متانول در آن، چندان مقرون به صرفه نیست. است.الدئید را میتوان از طریق اکسایش بوتان یا نفتا یا آبدار کردن اتیلن بهدست آورد.
در واکنشهایی همچون فریدل کرافتس# اکلیلدار کردن فریدل کرافتس| اکلیلدار کردن فریدل کرافتس که در آنها کربوکاتیون وجود دارد، اسید است.یک به عنوان یک حلال بکار میرود. به عنوان مثال، یک مرحله از تولید تجاری کافور مصنوعی، شامل نوآرایی ونگر میروین کمفین به است.ات ایزوبورنیل است.؛ در این حالت اسید است.یک برای حفظ کربندار کردن واکنش نوآرایی|بازآراسته، هم به عنوان حلال و هم به عنوان یک هسته دوست عمل میکند. در هنگام کاهش|اکسایش یک گروه نیترو آریل به یک آنیلین با است.فاده از پالادیوم کربنی، اسید است.یک به عنوان حلال انتخابی است.فاده میشود.