در مرکز ما نیز اسیدسیتریک تولید چین و هند عرضه می گردد و تولید کنندگان محترم در هر تناژی که بخواهند می توانند به این ماده افزودنی دسترسی داشته باشند. ضمن اینکه این ماده نگهدارنده برخلاف سایر مواد نگهدارنده موجود در بازار مضر نیست و حتی برای سلامت بدن نیز مفید می باشد که این ویژگی سبب فروش بالا آن نسبت به مواد افزودنی مضر شده است..
در نوشابهسازی برای ایجاد طعم ترش و مطبوع و نیز برای بازدارندگی فعالیت میکروبی و تنظیم اسیدیته به کار میرود. برای ایجاد طعم میوهای و تنظیم pH در ژلهها، مرباجات و دسرها نیز از این اسید است.فاده میشود. در غذاهای منجمد، چربیها و روغنها با تنظیم pH و ایجاد کمپلکس نمک بین سیترات ها و فلزات کمیاب به عنوان آنتی اکسیدان و نگهدارنده عمل میکند، به طوری که زمان نگهداری ماهی منجمد و فرآورده های دریایی زیاد میشود.
برای تولید مقادیر گستردهای از اسید سیتریک که در مجموعهای بسیاری از محصولات است.فاده میشود ، قارچی به نام Aspergillus niger (A. niger) با است.فاده از یک ماده کربوهیدرات مانند شکر یا ملاس برای تولید آن به کار گرفته میشود که با فرآیند تخمیر همراه است.. سپس مواد غیر آلی دیگری مانند فسفات پتاسیم و سولفات منیزیم به آن افزوده میشوند؛ پس از دستیابی به تعادل pH ایده آل، صفحات است.ریل وارد میشوند. درنهایت مایع حاصل را میپوشانند. محصول حاصل یک حصیر قارچ است.. چند روز بعد، سیتریک اسید شروع به تولید میکند تا بیشتر قند مصرف شود.
ژله از ماده اصلی میوه، شکر، پکتین و اسید تشکیل شده است.. شکل گرفتن ژله به مقدار مناسب هر یک از این مواد بستگی دارد. هر چه اسیدیته آب در ژله بیشتر شود، مقدار شکر مورد نیاز کمتر است.. ژله هایی که آب اسیدی بیشتری دارند، بهتر می بندند. قدرت یک ژله بستگی به تداوم و است.حکام ساختار آن دارد. در یک محیط اسیدی میزان ته نشین شدن قند ضروری است.. اسید سیتریک یا آبلیمو به روند حل شدن ژله کمک می کنند. اسید سیتریک همچنین برای ایجاد طعم میوه ها در ژله است.فاده می شود.
از این اسید و نمک هایش در تهیه محلول های ضد انعقاد خون مانند تری سدیم سیترات است.فاده میشود که از طریق تشکیل کمپلکس یون کلسیم از انعقاد خون جلوگیری میکند. همچنین از سیترات فریک آمونیاکی در درمان بیماری ناشی از فقر آهن (آنمی) هنوز هم است.فاده میشود هر چند که در حال حاضر ترجیح داده می شود از نمک های دیگر آهن است.فاده شود. در تهیه آسپرین و برای خوش طعم کردن داروها و قرص های جوشان نیز است.فاده میشود زیرا در هنگام حل شدن در اثر اتصال با کربنات ها و بی کربنات ها تولید دی اکسید کربن میکند و به عنوان حلال در تهیه برخی داروها و به عنوان چاشنی جهت خوش طعم کردن داروها به کار میرود. در فرمولاسیون محصولات