در کنار بخش غذا و نوشیدنی، بسیاری از صنایع دیگر از سیتریک اسید به عنوان یک ماده اصلی در تولیدات خود است.فاده میکنند، چه این ماده به عنوان یک ماده اسید در مواد آرایشی و دارویی باشد یا ماده اصلی در مواد رسوب آور، این اسید همهکاره یک ماده اصلی صنعتی به شمار میرود.
مونوهیدرات نقش عمدهای در صنایع نساجی، غذایی ،دارویی، فلزی و شیمیایی دارد. ذوب اسیدسیتریک مونو هیدرات میتواند باعث تولید انیدرید ایتاکونیک شود. کریستالهای اسید سیتریک مونوهیدرات میتواند آب را تا درجه سانتیگراد حفظ کنند.
استفاده از اسید سیتریک در غذاهای منجمد فرآوری شده و بهعنوان افزودنی در برخی از چربیها و روغنها، عملکرد آنتیاکسیدانها را افزایش میدهد که بهطور مؤثر میزان زوال این محصولات را خواهد داد. تازه نگهداشتن مواد غذایی برای مدتزمان طولانی و کاهش ضایعات از دیگر موارد این ماده در این حوزه است..
اسیدی شدن گوشت می تواند باعث بهبود بافت شود با این وجود حساسیت به اکسیداسیون لیپید را نیز افزایش می دهد. ظرفیت نگهداری آب و حساسیت عضله گوشت گاو با اضافه شدن اسید سیتریک درpH،٫۵ به طور قابل توجهی افزایش پیدا می کند. اکسیداسیون لیپید در گوشت گاو پخته شده و عضله آسیاب شده با اسید مهار می شود. نتایج نشان می دهد که این نوع اسید باعث تنظیم pH و عامل مهار اکسیداسیون لیپید در گوشت گاو است.. بهترین روش اسیدپاشی برای گوشت گاو، اسید سیتریک است.. زیرا هم در بهبود بافت و هم در مهار اکسیداسیون لیپید موثر است..
درتهیه آسپرین و برای خوش طعم کردن داروها و قرص های جوشان نیز است.فاده میشود زیرا در هنگام حل شدن در اثر برقراری پیوند با کربنات ها و بی کربنات ها تولید دی اکسید کربن میکند و به عنوان حلال در تهیه برخی داروها و به عنوان چاشنی جهت خوش طعم کردن داروها به کار میرود.