آهن یکی از عناصر ضروری برای رشد همه گیاهان میباشد که باعث تشکیل کلروفیل و بالا بردن سبزینگی گیاه و افزایش رشد و گلدهی و باردهی محصول می شود و درصورت کمبود آن کلروفیل به مقدار کافی در سلولهای برگ ایجاد نمیشود و برگها رنگ پریده به نظر میآیند. البته بجز رگبرگها، کل سطح برگ زرد رنگ میشود وابتدا این علائم در برگهای جوان وقسمت بالای ساقه مشاهده میشود و به تدریج کل گیاه را در بر میگیرد.
آهن (II) سولفات هپتاهیدرات گرید کشت سلول در مطالعات کشت سلولی که معمولاً به ترانسفرین، سیترات یا سایر مولکولهای انتقال آهن متصل میشوند، است.فاده میشود. فروس سولفات هپتاهیدرات نمک آهن (II) هیدراته است.. برای تهیه هیدروسولفات آهن (III) و اکسی سولفات آهن (III) تحت تخریب حرارتی قرار میگیرد.
نوع سوم آن که توسط دستگاههای اسپری درایر تولید میگردد قبل از اینکه کریستال تشکیل گردد مایه را حرارت میدهند تا اب موجود را از آن بگیرند وتبدیل به مونو هیدرات یعنی تک آبه میشود که عمده مصرف آن جهت صادرات به کشورهای اروپایی وهمچنین دام وطیور می باشد.
تخم مرغ وشیرمانع جذب آهن می شوند نوشیدنی های کافئین دار مانند چای وقهوه اگر همراه غذا با یک ساعت بعد از آن مصرف شوند از جذب آهن غذا جلوگیری می کند . بنابراین تا ساعت بعد ازخوردن قرص آهن نباید از نوشیدنی های کافئین دار است.فاده کرد.
تجویز مکمل های کلسیم وآهن با غذا می تواند جذب آنها را تا یک سوم کاهش دهد. بطور کلی نمکهای آهن بخوبی از راه خوراکی جذب نمی شوند تنها حدود ۵%-۵ آهن غذاهای هضم شده جذب می گردد در فقر آهن توسط بدن افزایش می یابد تا جبران کمبود آهن بدن را بنماید.