تاثیر این ترکیب به علت خاصیت سوز آور آن ( در حالت محلول در آب) ایجاد میگردد و جذب آن به وسیله بافت های مرطوب در بدن منجر به بروز همین وضع خواهد شد. این ترکیب به شدت قلیایی یا بازی می باشد و سبب خوردگی یا تحریک بافت های زنده خواهد شد.
یکی از مهم ترین کاربردهای این ماده است.فاده در صنایع کشاورزی می باشد و به عنوان ماده اولیه در خوراک دام به منظور تامین نیاز پتاسیم در تغذیه دام می باشد. از دیگر کاربردهای آن می توان به است.فاده در کودها با توجه به آنکه پتاسیم یکی از سه رکن اصلی در کودهای کشاورزی بوده و از آن به عنوان عاملی موثر در بهبود و تقویت رشد گیاهان و حفاظت از آب و خاک می باشد. با توجه به علاقه شدید این ماده به جذب آب تاثیر به سزایی در مرطوب سازیی محیط گیاه و رشد و نمو آن از خود دارد.
کربنات پتاسیم که به نام نمک تارتار و معادل لاتیل آن Potassium Carbonate به شکل پوکربنات پتاسیم خوراکی و صنعتی،پتاس Potassium Carbonate در سفید رنگ بوده و دارای طعمی همانند نمک می باشد که به صورت محلول در آب و نامحلول در اتانول است.. این ماده از رطوبت پذیری بالایی برخوردار بوه و ظاهر فیزیکی آن به صورت خیس می باشد و دارای قدرت قلیایی بالایی می باشد.
از جمله روشهای کمک های اولیه می توان به از بین بردن هرگونه لباس یا کفش در معرض آلودگی و شستن ناحیه در معرض تماس طولانی به مدت دقیقه اشاره نمود. همچنین در صورت تماس به صورت طولانی مدت است.فاده از ضدعفونی کننده و کرم مخصوص ضد باکتری راهکار موثری است..
این ماده به صورت سفید رنگ و محلول در آب با قابلیت قلیایی بسیار بالا بوده و از واکنش هیدروکسید پتاسیم با دی اکسید کربن تولید می گردد. این ماده بسیار رطوب پذیر بوده و یه صورت جامد و خیس می باشد. با توجه به غیر سمی و غیر قابل اشتعال بودن آن بهتر است. از تماس مستقیم با چشم و پوست به دور باشد.