کربنات پتاسیم که به نام نمک تارتار و معادل لاتیل آن Potassium Carbonate به شکل پوکربنات پتاسیم خوراکی و صنعتی،پتاس Potassium Carbonate در سفید رنگ بوده و دارای طعمی همانند نمک می باشد که به صورت محلول در آب و نامحلول در اتانول است.. این ماده از رطوبت پذیری بالایی برخوردار بوه و ظاهر فیزیکی آن به صورت خیس می باشد و دارای قدرت قلیایی بالایی می باشد.
این ماده کاربردهای فراوانی در صنعت دارد از جمله کارایی آن در جوشکاری لحیم و پوشش در جوشکاری به حالت قوسی، به عنوان یک عامل موثر در پوشش فلاکس و روغن جوش و همچنین جلوگیری از کاهش عملکرد جوش حاصل از پوشش فلاکس ناشی از اکسیداسیون می باشد.
نام های دیگر این ماده پتاس، پوت کرب و مروارید (خاکستر مروارید)، کربنات پتاس و نمک تارتار است.. حلالیت آن در آب گرم در میلی لیتر در درجه سانتیگراد و گرم در میلی لیتر در درجه است.. نامحلول در الکل و است.ون. فشار بخار آن بسیار کم است.، بنابراین تعیین نقطه ذوب آن دشوار است.. این ماده ظاهری مرطوب و آبکی دارد یعنی خاصیت جذب رطوبت از محیط را دارد. هنگامی که در آب حل می شود، pH آب به شدت افزایش می یابد و قلیایی می شود.
از عمده کاربردهای دیگر این ماده می توان به است.فاده در عینک های خاص از جمله صفحه تلویزیون، لنز نوری، لوله اشعه کاتد، ساخت لعاب در ظروف سفالی، ساخت رنگدانه، جوهر چاپ و افزودنی در برخی محصولات غذایی و شکلات، برنزه کردن و چرم سازی، رنگ آمیزی و شستو پشم اشاره نمود.
همچنین از این ماده در تولید کشمش است.فاده می گردد به طوری که ابتدا مقدار . کیلوگرم کربنات پتاسیم در لیتر روغن است.رالیایی ترکیب می گردد و پس از آن انگور برداشت شده از مزرعه را در آن فرو برده و آویزان میکنند تا خشک شود. است.فاده از این روش به گذشته های دور که در صنایعی همچون نساجی، صابون و تولید شیشه است.فاده می شد بر میگردد. همچنین از طریق حرارت دادن آن هیدروکسید پتاسیم تولید می گردید. از این ماده از دیرباز در پخت سریع نان ها نیز است.فاده می شد.