در صنایع غذایی کربنات پتاسیم در تولید ژله، غذاهای چینی، نودل، کیک، انواع شیرینی، کشمش سبز، پودر کاکائو و شراب مورد است.فاده قرار می گیرد. همچنین در سرامیک سازی، مواد منفجره، شیشه سازی، نساجی، شوینده های بهداشتی، کودهای شیمیایی، داروسازی، عکاسی، سفالگری، رنگ و جوهرهای چاپ، خوراک حیوانات، آتش خاموش کن ها و برای نرم کردن آب سخت به کار می رود. کربنات پتاسیم برای تولید سایر ترکیبات پتاسیم از جمله
قابل توجه است. که در حال حاضر حجم قابل توجهی از کربنات پتاسیم در دنیا به منظور تولید کود مورد است.فاده قرار گرفته و این کود پتاسیم مصرفی در گیاهان، رشد و تغذیه مناسب گیاه را فراهم می کند. از میزان تولید معادل میلیون تن کربنات پتاسیم در آمریکا، معادل درصد آن صرف است.فاده در کود ها شده است.. زیرا که این ماده نقشی حیاتی در رشد و نمو گیاه ایفا می کند و پتاس یکی از عناصر اصلی در کنار نیتروژن و فسفر می باشد. پس از آن از عمده مصارف این ماده می توان به کاربرد در مواد شیمیایی از جمله سیلیکات پتاسیم اشاره نمود.
کربنات پتاسیم (KCO) یک محلول قلیایی آلی شفاف و بی بو یا یک ترکیب شیمیایی جامد سفید و بی بو است. که به شکل گرانول بلور یا پودر موجود است.. KCO همچنین به عنوان کربنات پتاس شناخته می شود و در کودهای شیمیایی ، آکروشیمیایی، شیشه های مقاوم در برابر حرارت ، صابونها و در ساخت سایر ترکیبات شیمیایی مورد است.فاده قرار می گیرد. شرکت تهران رامتین چندین درجه کربنات پتاسیم را در ایران به مشتریان عرضه می کند.
کربنات پتاسیم که به نام نمک تارتار و معادل لاتیل آن Potassium Carbonate به شکل پوکربنات پتاسیم خوراکی و صنعتی،پتاس Potassium Carbonate در سفید رنگ بوده و دارای طعمی همانند نمک می باشد که به صورت محلول در آب و نامحلول در اتانول است.. این ماده از رطوبت پذیری بالایی برخوردار بوه و ظاهر فیزیکی آن به صورت خیس می باشد و دارای قدرت قلیایی بالایی می باشد.
همچنین از این ماده در تولید کشمش است.فاده می گردد به طوری که ابتدا مقدار . کیلوگرم کربنات پتاسیم در لیتر روغن است.رالیایی ترکیب می گردد و پس از آن انگور برداشت شده از مزرعه را در آن فرو برده و آویزان میکنند تا خشک شود. است.فاده از این روش به گذشته های دور که در صنایعی همچون نساجی، صابون و تولید شیشه است.فاده می شد بر میگردد. همچنین از طریق حرارت دادن آن هیدروکسید پتاسیم تولید می گردید. از این ماده از دیرباز در پخت سریع نان ها نیز است.فاده می شد.