توجه داشته باشید که نکته مهم دیگر در انتخاب نوع ماشین آلات تراکم خاک، نوع و مقیاس پروژه است.. به عنوان مثال، در پروژههای احداث راه، خاکریز، سد خاکی و دیگر پروژههای بزرگ، معمولا از ماشین آلات سنگین تراکم خاک است.فاده میشود. در طرف مقابل، به منظور تراکم ترانشه، فونداسیون ساختمان، زمینهای کشاورزی و غیره، است.فاده از ماشین آلات کوچک در اغلب موارد کفایت میکند.
در ابتدا به منظور انتخاب روش موثر در ویبره دهی نیاز است. تا عوامل متعددی در نظر گرفته شود. برخی از این عوامل شامل مواردی از جمله حجم بتن، نوع بتن، فواصل میان آرماتورها، روش انتقال، اسلامپ، قالب بندی و... هستند.در ذیل به شرح روش های متراکم سازی بتن خواهیم پرداخت.
ویبره دهی بتن به روش بیل زنی نیز از دیگر راه های متداول جهت خروج حباب های داخلی آن است.. در این روش بخش پایینی بیل در طی حرکات رفت و برگشتی سنگدانه های بتن را جابه جا می کند و مانع از محبوس شدن هوا در داخل ماده می شود.در اغلب پروژه های کوچک ساختمان سازی در ابعاد کم است.فاده از روش بیل زنی رایج است..
یکی از نکات ضروری برای دستیابی به چگالی مورد نظر، کنترل میزان رطوبت خاک در حین تراکم است.. در صورت وجود روبت بهینه یا نزدیک به بهینه در خاک میتوان با صرف کمترین انرژی، بیشترین چگالی ممکن را به دست آورد. اگر رطوبت خاک از میزان بهینه پایینتر باشد، باید مقدار مشخصی آب را بر روی لایه خاک ریخت و آن را توسط گریدر با خاک مخلوط کرد. در صورت اضافی بودن میزان رطوبت، بهتر است. با هوارسانی به خاک، رطوبت آن را به میزان بهینه رساند.
«تراکم ضربه ای سریع» (Rapid Impact Compaction)، از روشهای بهسازی زمین با است.فاده از تراکم در خاکهای سست و دانهای تا عمق متوسط است.. این روش نیز مانند اکثر روشهای تراکم، باعث افزایش چگالی، زاویه اصطکاک، سختی کلی و افزایش ظرفیت باربری به همراه کاهش احتمال نشست میشود. در تراکم ضربهای سریع، چکش مخصوص تعبیه شده بر روی بیل مکانیکی یا دیگر ماشین آلات ساختمانی، یک صفحه دایرهای شکل را به طور مداوم (فرکانس تقریبی یک ضربه در ثانیه) بر روی زمین میکوبد. به دلیل ثابت بودن پایههای ماشین بر روی زمین، انرژی ضربهای به طور ایمن و یکنواخت به درون زمین انتقال مییابد. تراکم ضربهای سریع، خاکهای سست را تا عمق متری یا بیشتر متراکم میکند. هزینه و زمان اجرای این روش از اجرای