آشنایی با طراحی قالبهای تزریقی از اهمیت بسیار بالایی در ساخت و تولید قطعات پلاستیکی در صنایع مختلف برخوردار است.. طراحی قالب های صنعتی با است.فاده از نرم افزارهای تخصصی انجام میگیرد. فرادرس، به منظور آشنایی دانشجویان و مهندسان، سه فیلم آموزشی جامع و کاربردی را تهیه کرده است. که هر یک با است.فاده از یکی از نرم افزارهای شناخته شده در این حوزه، به آموزش طراحی قالبهای پلاستیک میپردازند. لینک مشاهده این فیلمها در ادامه آورده شده است.:
قالبسازی صنعتی به صنعت ساخت قالب جهت تولید قطعات صنعتی است.. زمانی که بخواهیم از یک قطعه به خصوصی به تعدا بالایی تولید کنیم، ساخت جداگانه هر یک از آنها کار معقولی به نظر نمی رسد. بنابراین بهتر است. که یک قطعه را به تعدا بالا تولید کنیم و سپس قطعه مورد نظرمان را با است.فاده از این قالب در تعداد بالایی تولید کنیم. در حقیقت ساخت قالب اولین قدم در تولید انبوه قطعات و ابزارهای مختلف است.. هر چه قطعه ای که قرار است. ساخته شود دارای ظرافت های بیشتری از، لازم است. که تمام این ظرافت ها در ساخت قالب نیز به دقت ایجاد گردد. قالب ها دقیقا باید مکمل قطعه مورد نظرمان باشند.به همین دلیل نیز هر چه قطعه مورد نظر پیچیده تر باشد، ساخت قالب آن نیز پیچیده تر می شود. ساخت قالب شامل دو. مرحله زیر است..
قالب های آهنگری یکی دیگر از قالب های صنعتی هستند که از جنس فولاد ساخته می شوند و برای شکل دهی به آن ها نیز از قالب های فولادی بسیار محکم و با چقرمگی بالا است.فاده می شود. چقرمگی به معنای توانایی تغییر شکل خمیری آن قبل از وقوع شکست در ماده است.. قالب های آهنگری دارای مدل مختلف به نام قالب بسته آهنگری، قالب باز آهنگری و قالب آهنگری قالب بسته است..
در انتهای مرحله امکانسنجی، به منظور بررسی قابلیت ساخت قالب و قطعه، دستورالعملهای است.اندارد و دیتیل ساخت ابزارها جهت دستیابی به بهترین طراحی ممکن، مرور میشوند. سپس، تحلیل خطاهای احتمالی در فرآیند تولید با است.فاده از روش «PFMEA» انجام میگیرد. در صورت رضایتبخش نبودن نتایج تحلیل، گزینههای مختلف برای رفع خطاهای موجود بررسی میشوند. یکی از روشهای برطرف کردن خطاهای احتمالی، تکنیک خطاناپذیر سازی فرآیند یا «پوکایوکه» (Poka-Yoke) است.. به منظور آشنایی دانشجویان و مهندسان با این تکنیک، فرادرس، یک فیلم آموزشی مختصر، مفید و کاربردی را تهیه کرده است. که با معرفی مثالهای متعدد عملی، این مبحث را به خوبی آموزش میدهد. برای مشاهده این فیلم بر روی عنوان زیر کلیک کنید:
در برخی از موارد، بافت مناسب، عملکرد قطعه را بهبود میبخشد. به عنوان مثال، بافت زبر، برداشتن قطعه را راحتتر میکند و بافت صیقلی، فرسایش قطعه را کاهش میدهد. سطح مات، صیقلی، گرافیکی، دانهای، دارای لوگو و دارای الگوهای هندسی از گزینههای قابل اجرا هستند. با توجه به نوع، عمق و محل قرارگیری بافت سطح، امکان نیاز به زاویه خروج برای رهاسازی راحت قطعه وجود خواهد داشت. تمام این موارد در حین طراحی قالب های صنعتی در نظر گرفته میشوند.