در صورتیکه که جایی برای طراحی و اجرای مسیرهای پیاده روی عمومی در نظر گرفته می شود و این مسیر پیاده روی عمومی بخشی از مسیر خیابان های عمومی نیست، توسعه صنعتی مجاور نباید به گونهای باشد که زیبایی و ایمنی مسیرهای پیادهروی را کاهش دهد.
یک اصل راهنما در محوطهسازی اطراف ساختمانهای مسکونی شهرکهای صنعتی این است. که نوع، اندازه و مکان کاشت گیاهان باید متناسب با مقیاس، طرح و قطعه ساختمان باشد. کاشت درختان و بوتهها به صورت ردیفی توصیه میشود. زیرا در این صورت شرایطی فراهم میشود تا بتوان در اطراف آنها طرحهای جدیدی ایجاد کرد و توسعه داد.
صنایعی که آلودگیهای گازی مانند گرد و غبار، دود و بو تولید میکنند، باید در منتهی الیه جهت باد غالب است.قرار یابند. صنایع فاقد آلودگی تا حدّ امکان در مجاورت ساختمانهای جنبی و مکمل قرار گیرند. صنایعی که مزاحمت صوتی ایجاد میکنند، میبایست به دور از ساختمانهای جنبی قرار گیرند.
درمانگاه، آتشنشانی، مهمانسرا، رستوران و ساختمانهای اداری، از جمله ساختمانهای مکمل و جنبی محسوب میشوند. این سازهها باید در قسمتهایی ساخته شوند که دسترسی به آنها از داخل و خارج شهرک صنعتی آسان باشد. احداث آنها در مجاورت شبکه اصلی، دسترسی را آسان خواهد کرد.
مرحله دوم، شامل طراحی، تنظیم و ارائه نقشههای اجرایی و سیویل شهرک صنعتی است.. بررسی و مطالعۀ توپوگرافی زمین و عوارض موجود در آن، جزء مطالعات سیویل میباشد. بررسی های توپوگرافی به شناخت و تعیین جهت شیب منطقه کمک میکند. جانمایی دقیق محل تأسیسات تصفیه فاضلاب و تأسیسات و تجهیزات دیگر و تهیه پروفیلهای عرضی و طولی مناسب، طی این مرحله صورت میگیرد. همچنین طراحی و تهیۀ نقشههای زیر از دیگر الزامات این مرحله است.: