مگر میشود جایی رفت که پر از برف و سرما باشد و برفبازی نکرد یا آدمبرفی نساخت؟ تقریبا بخش جدانشدنی و بهیادماندنی رفتن به پیست اسکی دیزین غلتزدن در برفها، ساختن آدمبرفی و برفبازی در کنار اسکیبازی است.. هیجانانگیزترین قسمت جشنوارههای آدمبرفی دیزین است. که سالانه برگزار میشود و به بهترین آدمبرفیها جایزه تعلق میگیرد.
کلبه در کنار ساختمان شماره دو هتل دیزین، در دامنه کوه و در کنار پیست اسکی قرار دارند. کلبههای چوبی شله از اقامتگاههای محبوب پیست اسکی دیزین محسوب میشوند و دارای امکانات مناسبی از جمله شومینه، تراس، باربیکیو، سرویس فرنگی، ارائه خدمات بهداشتی هستند.
اینجا، جایگاه مخصوص ورزشکاران حرفهای و اسکیبازان باتجربه است.. طول این پیست، کیلومتر بوده و شیب آن نیز نسبت به پیست مبتدی، بیشتر است.. در انتهای این پیست، به تلهکابینهای دیزین که ارتفاع زیادی دارند، دسترسی خواهید داشت.
بی کربنات سدیم یک ترکیب آمفوتریک است.. محلول های آبی به دلیل تشکیل اسید کربنیک و یون هیدروکسید ملایم قلیایی هستند. بی کربنات سدیم می تواند به عنوان شستشو دهنده برای از بین بردن هرگونه ناخالصی های اسیدی از مایع خالص و تولید نمونه خالص تر است.فاده شود. واکنش بی کربنات سدیم و یک اسید نمک و اسید کربنیک تولید می کند، که به راحتی به دی اکسید کربن و آب تجزیه می شود:
جوش شیرین در مواد غذایی به طور گسترده است.فاده می شود. به عنوان مثال، از آن برای تهیه انواع نان و کیک است.فاده می شود. برای فعال کردن آن به اسید (و رطوبت) نیاز است.، بنابراین اغلب با تارتار(اسید تارتاریک)، ماست، دوغ یا شیر مخلوط میشود. افزودنی خوراکی جوش شیرین به طور گسترده در زندگی روزمره است.فاده می شود.
ترکیب جوش شیرین قلیایی بوده، در حالی که بکینگ پودر از ترکیب اسید با سدیم بی کربنات به دست می آید. اسید موجود در بکینگ پودر به شکل نمک است. و تا وقتی مایعی به آن اضافه نشود واکنشی رخ نمی دهد. از دیگر ویژگی های جوش شیرین می توان به طول عمر و ماندگاری بیشتر آن اشاره کرد در حالی که بکینگ پودر ماندگاری تا ماهه دارد. از جوش شیرین زمانی است.فاده می شود که در ترکیب اصلی یک ماده اسیدی طبیعی مانند ماست داشته باشیم، حال آن که در صورت عدم وجود اسید از بکینگ پودر است.فاده می شود. جوش شیرین مزه تلخی بیشتری نسبت به بکینگ پودر داشته، اما زمان پخت کمتری را موجب می شود. ذکر این نکته ضروری است. هر دو ترکیب را باید در محیط خشک و خنک و در ظروف دربسته نگهداری کرد.
جوش شیرین موجود در فروشگاه های مواد غذایی بی کربنات سدیم خالص و دارای درجه غذایی است.. نانوایان مقدار کمی جوش شیرین را به مخلوط آرد، شکر، تخم مرغ، کره و سایر مواد موجود در کیک ها، کلوچه ها و سایر محصولات پخته شده اضافه می کنند. از جوش شیرین همراه با مایه ترشی که اسیدی است.، است.فاده می شود و محصول سبک تری با طعم اسیدی کمتری تولید می شود. بسیاری از بوهای بد ناشی از اسیدها هستند و جوش شیرین هنگام واکنش با آن ها، این بوها را خنثی می کند. گازی که در طی واکنش اسید و باز بین جوش شیرین و اسیدی مانند خامه تارتار، آب لیمو یا اسید لاکتیک در دوغ آزاد می شود، باعث بالا رفتن کالاهای پخته می شود.
اولین بار نیکلاس لبانس شیمیدان فرانسوی در سال بیکربنات سدیم را به صورت امروزی آن تولید کرد. بی کربنات سدیم معمولا توسط فرایندی به اسم سلویsolvy process مابین آمونیاک ، کلرید سدیم ، دی اکسیدکربن و آب تولید می گردد. در این فرایند سدیم بی کربنات به شکل رسوب در می آید و بعد از خشک نمودن و حرارت دادن تشکیل کربنات سدیم را می دهد. همچنین در روش است.حصال سدیم کربنات از منابع طبیعی از ترکیبات معدنی مانند ترونا با فرمول شیمیایی NaH(CO) .HO که حاوی سدیم کربنات و بی کربنات سدیم است. است.فاده می گردد. ترونا از کانی هایی است. که در آب محلول می باشد و با اضافه کردن دی اکسید کربن به این محلول بی کربنات سدیم به صورت رسوب تشکیل می شود. همچنین این ماده جزیی از ناترون معدنی (نمک قلیایی طبیعی) بوده و به شکل محلول در تعداد زیادی از چشمه های طبیعی و معدنی یافت می شود.