آب مقطر و آب دیونیزه دو نوع کاملا جدا هستند. در آزمایشگاه ها ، متخصصان تقطیر آب مقطر را به وسیله ی دستگاه های معمولی انجام میدهند و آب مقطر به وسیله شلنگی از دستگاه خارج شده و آب مقطر فاقد املاح نمکی در ظرف است.ریل جمع می شود.حال اگر نیاز به آب با درجه خلوص بالاتری باشد باید از دستگاه دیونایزر است.فاده کرد و به تهیه آب دیونیزه پرداخت. و نتیجه اینکه آب مقطر در واقع از دو بار تقطیر آب خالص بدست می آید و آب دیونیزه، آبی فوق خالص است. و نسبت عنصرهای موجود در هر نوع از این آب ها با یکدیگر کالا متفاوت است..
آب دیونیزه نوعی آب مقطر با درصد خلوص بیشتری است.. میزان املاح و ناخالصی آن بیشتر گرفته شده است. و با دستگاه دیونایزر تولید می شود. البته هزینه آن نیز بیشتر است.. آب مقطر با دستگاه های معمولی تقطیر تولید می شود و در ظروف است.ریل شده جمع آوری می شود. املاح نمکی ندارد ولی یکسری یون ها هنوز در آن وجود دارند.
آب دیونیزه آب انتخابی در بسیاری از محیط های تولیدی و کارخانه ای است.، زیرا این صنایع می خواهند از تجمع نمک در ماشین آلات جلوگیری کنند . ثانیاً، در یک محیط صنعتی، می توان از آب دیونیزه برای روانکاری و خنک کردن ماشین آلات است.فاده کرد.
جواب این است. که خیر تمامی این مواد واملاح را می توان از طریق انواع میوه ها، سبزیجات و غذاها دریافت کرد. پس در نتیجه است.فاده از آب مقطر به عنوان آب آشامیدنی ضرری برای بدن نداشته و ما را از دریافت مواد و املاح مورد نیاز محروم نمی کند.
آب مقطر برای ایجاد آب تصفیه شده عاری از آلاینده ها و ناخالصی هایی مانند کلر و مواد جامد محلول جوشانده شده است.. آب دیونیزه (DI) نیز مانند آب مقطر بسیار خالص است.. تفاوت آنها این است. که آب دیونیزه آبی است. که تمام ذرات معدنی محلول از آن حذف شده است..