سطح زیر کشت در حوزه قدس و شهرکهای اطراف آن ۵ هکتار است.. به دنبال تحولات اجتماعی و سیاسی دهههای اخیر، افزایش جمعیت و رشد مهاجرت به سوی تهران، امروزه شهرقدس به یکی از مناطق پرجمعیت و متراکم مسکونی حومه تهران تبدیل شدهاست.
امیرتومان با فراهم کردن امکانات و آوردن عدهای از اهالی خمسه به این منطقه، آرام آرام زمینهای بایر را به زمینهای کشاورزی تبدیل نمود و منطقه رنگی از زندگی جدید به خود گرفت. میگویند نام اولیه این محل پیش از آنکه امیر تومان آن را تصاحب کند
به گفته حسین بیگلری رئیس وقت اداره محیط زیست قدس فعالیت صنایع بزرگ و کوچک در شهرستان قدس در کنار مزایا، ثمرات و فرصتهای متعدد و بالقوهای که از منظر اقتصادی، تولیدی و اشتغالزایی در پی دارد، حاوی مخاطرات و تهدیداتی در عرصه زیستمحیطی نیز است.. وجود معدن شن و ماسه در این منطقه به صورت بالقوه مستعد ایجاد آلودگیهای زیستمحیطی است. که تا درصد این معادن از حیث رعایت اصول زیستمحیطی، است.انداردهای لازم را رعایت میکنند، لذا فعالیت معادن با آلایندگیهایی همراه بوده که در شهرستان قدس بخش عمده این آلودگیها ناشی از مسیرهای دسترسی و راههای مواصلاتی منتهی به معادن و تردد خودروهای سنگین و کامیونهای حمل مصالح و نخالههای ساختمانی است.. میزان آلایندگی هوای قدس در مقایسه با شهرستانهای همجوار (ملارد و شهریار) به مراتب سنگین تر و شدید تر است. که فعالیتهای صنعتی و تولیدی اشاره شده از یکسو و نزدیکی به پایتخت و تأثیرپذیری از هوای آلوده تهران نیز ضریب آلودگیها را تشدید کردهاست. یکی از معضلات اساسی ما در این منطقه به لاستیک سوزی و زباله سوزی معطوف میشود.
نوشیدن آب مقطر طبق آمار و نتایج آزمایشات متخصصین حوزه سلامت بی خطر است.. اما باید این نکته را مد نظر قرار داد که در فرآیند تقطیر مواد معدنی مانند کلسیم، سدیم و منیزیم که عطر و طعم مطلوبی به آب لوله کشی می دهند از آب جدا شده اند، چیزی که شما به عنوان آب می نوشید تنها هیدروژن و اکسیژن می باشد.
جنبه منفی نوشیدن آب مقطر، عاری از مواد معدنی بودن آن است.. به این معنا که این آب فاقد کلسیم، منیزیم و دیگر املاحی است. که بدن به آنها نیاز دارد. این املاح می توانند به سلامت است.خوان ها کمک شایانی کنند و هم چنین در بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن نقش آفرینی می کنند. کسانی که برای زمان طولانی نوشیدن آب مقطر را در دستور برنامه غذایی خود قرار می دهند، ممکن است. با افت PH خون مواجه شوند و در نتیجه خون رسانی به درستی به ارگان ها صورت نخواهد گرفت. به طور کلی می توان گفت که نوشیدن آب شهری با وجود املاحی که دارد، پرفایده تر از جایگزینی آن با آب مقطر است..
آب مقطر و آب دیونیزه دو نوع کاملا جدا هستند. در آزمایشگاه ها ، متخصصان تقطیر آب مقطر را به وسیله ی دستگاه های معمولی انجام میدهند و آب مقطر به وسیله شلنگی از دستگاه خارج شده و آب مقطر فاقد املاح نمکی در ظرف است.ریل جمع می شود.حال اگر نیاز به آب با درجه خلوص بالاتری باشد باید از دستگاه دیونایزر است.فاده کرد و به تهیه آب دیونیزه پرداخت. و نتیجه اینکه آب مقطر در واقع از دو بار تقطیر آب خالص بدست می آید و آب دیونیزه، آبی فوق خالص است. و نسبت عنصرهای موجود در هر نوع از این آب ها با یکدیگر کالا متفاوت است..
احتمالا نمک و برخی از ناخالصی ها تبخیر نمی شوند و در محلول جوش باقی می مانند. آب مقطر کاملاً خالص نیست زیرا موادی با نقطه جوش یکسان با آب وجود دارد و بعضی از قطرات مایع را می توان با بخار حمل کرد. با توجه به این موضوع می تواند درصد خالص باشد و در صورت نیاز بار دیگر نیز می توان آن را تقطیر کرد که به این حالت آب مقطر دوبار تقطیر گفته می شود.
از آنجایی که آب مصارف متنوعی دارد هر گونه ناخالصی اهداف بهره برداری از آن را تحت تاثیر قرار می دهد. بطور مثال وجود انواع میکروب و باکتری آب را برای مصارف انسانی با مشکل روبرو می کند. در موارد دیگر وجود نمک و مواد معدنی خطرناک است..