در فرآیند کلاسیک تولید اسید سیتریک، محلول کشت در سینی های کم عمق (ظرفیت - لیتر) نگه داشته می شود، و قارچ به عنوان حصیر میسلیوم در سطح محیط ایجاد می شود. سینی ها از آلومینیوم با درجه خلوص بالا یا فولاد با درجه خاصی ساخته شده اند و روی قفسه های پایدار بر روی یکدیگر سوار می شوند. محفظه های تخمیر برای کنترل دما و رطوبت با گردش هوا موثر ارائه می شوند. اتاق های تخمیر همیشه در شرایط آسپتیک هستند، که ممکن است. در طول دو روز اول هنگام جوانه زدن هاگ حفظ شود. آلودگی های مکرر عمدتا توسط پنسیلیا، سایر آسپرژیل ها، مخمر و باکتری های لاکتیک ایجاد می شود. به طور کلی از ساکارز تصفیه شده یا خام، شربت عصا یا ملاس چغندر به عنوان منابع کربن است.فاده می شود .
لیمو، پرتقال، لیموترش و سایر مرکبات دارای غلظت بالایی از اسید سیتریک هستند. اسید سیتریک در انواع میوه ها و سبزیجات، به ویژه مرکبات وجود دارد. لیمو و لیموترش به ویژه غلظت اسید بالایی دارند، که می تواند تا حد ٪ از وزن خشک این میوه ها را تشکیل دهد. غلظت اسید سیتریک در آب میوه ها حدود گرم در لیتر می باشد. مثلا در مرکبات از . مول بر لیتر برای پرتقال و گریپ فروت و تا /
خرید اسید سیتریک به عنوان یک اسید آلی ضعیف که به صورت پودر کریستالی سفید تولید می شود ، به طور گسترده رایج است.. در واقع فروش اسید سیتریک خوراکی به عنوان ماده نگهدارنده غذایی طبیعی با هدف ایجاد طعم اسیدی یا ترش در غذاها و نوشابه ها نیز انجام می شود. اگرچه این ماده شیمیایی به طور طبیعی در مرکبات وجود دارد ، اما است.فاده از اسید سیتریک مشتق از میوه به عنوان یک افزودنی غذایی
اسید سیتریک را می توان در دو دسته اسید سیتریک خشک و آبدار دسته بندی نمود. هم چنین در دسته بندی دیگری می توان دو نوع اسید سیتریک خوراکی و صنعتی را شاهد بود. باید اشاره کرد کرد که هر کدام از این دسته بندی ها، دارای خواص و کاربردهای مخصوص به خود هستند. به عنوان مثال اسید سیتریک خوراکی که در مواد غذایی نظیر پاستیل ها، نوشابه، آبنبات و به کار برده می شود، با اسید سیتریک صنعتی متفاوت است.. هم چنین از اسید سیتریک خشک بیش تر به منظور افزودن طعم ترش، بالا بردن ماندگاری مواد غذایی و نوعی نگه دارنده مصرف می شود. هم چنین از اسید سیتریک خشک به منظور برق انداختن مواد غذایی و میوه ها است.فاده می شود. این در حالی است. که اسید سیتریک آبدار بیش تر به عنوان طعم دهنده مورد است.فاده قرار می گیرد. اسید سیتریک خوراکی همان طعم ترشی را به مواد غذایی می دهد که بسیار مورد علاقه کودکان است.. طعم ترشک ها، پاستیل های ترش، نوشیدنی و آدامس هایی که طعمشان به ترشی می زند، همه و همه از اسید سیتریک خوراکی بهره گرفته اند. این در حالی است. که اسید سیتریک صنعتی از بین برنده قارچ و باکتری بوده و در داروسازی، کشاورزی و تولید لوازم آرایشی و بهداشتی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
سیتریک اسید یک آلفا هیدروکسی اسید است. که به برخی از محصولات مراقبت از پوست یا مراقبت های شخصی برای تنظیم اسیدیته یا تقویت لایه برداری و رشد مجدد پوست اضافه می شود. آن را در برخی محصولات ضد پیری مانند سرم ها ، ماسک ها و کرم های شبانه پیدا خواهید کرد. این ماده به عنوان یک