اسکلت بتنی در شهرک صنعتی شمس آباد ( مشاوره و اجرا )

Concrete skeleton-1
Concrete skeleton-2



این شهرک صنعتی تقریباً فاصله نزدیکی به شهر تهران دارد. اگر شما بخواهید به صورت عادی و با تاکسی از شهر تهران به سمت این شهرک بروید، حدود ۵ کیلومتر باید بپیمایید که این مسافت برای شما تقریباً برابر با ۵ دقیقه خواهد بود. البته باید گفت این شهرک صنعتی ایستگاه‌های مخصوص به خود را دارد که پرسنل و نیروی کار همه روزه می‌توانند در ایستگاه‌های خط حاضر شوند و به محل کار خود بروند.

صنایع شیمیایی و پلاستیک، سلولزی، دخانی، نساجی و پوشاک، غذایی و آشامیدنی، برق و الکترونیک، فلزی و ماشین‌سازی، کانی غیرفلزی و خدمات از جمله صنایعی هستند که در شهرک صنعتی شمس‌آباد فعالیت می‌کنند. صنایع فلزی و ماشین سازی با قرارداد واگذاری بیشترین سهم را دارند و به ترتیب کانی غیر فلزی قرارداد، شیمیایی و پلاستیک ۸ قرارداد، غذایی و آشامیدنی ۵ قرارداد، خدمات قرارداد، سلولزی قرارداد، نساجی و پوشاک ۸ قرارداد و در آخر برق و الکترونیک با قرارداد به کار خود در این شهرک به فعالیت می‌پردازند.

برخلاف چند نمونه از شهرک‌های صنعتی دیگر در اطراف تهران که فعالیت بسیاری از صنایع در آن متوقف شده‌ است.؛ این شهرک طی چند سال اخیر یکی از مهمترین مراکز برای تولید و گسترش صنعت بوده است.. به طوری که هیچگاه فعالیت در آنجا متوقف نشده است.. به گونه‌ای که امروزه بیش از هزار نفر پرسنل در آنجا مشغول به کار هستند. این شهرک صنعتی، در


در مقابل سوالی که پیش خواهد آمد این است. که، سازه بتنی یا فلزی در برابر زلزله چقدر از خود مقاومت نشان خواهند داد؟ بسیاری بر این باورند که سازه فلزی دارای مقاومت بیشتری در برابر زلزله است. و بسیار دیگری عقیده دارند که ساختمان بتنی مقاومت بیشتری در برابر زلزله از خود نشان خواهد داد. اما باید بگوییم که هر دو دسته این افراد دارای باورهای غلطی هستند؛ ممکن است. سازه فلزی در برابر زلزله هم مقاوم باشد و هم نباشد؛ این امر درباره سازه بتنی نیز صدق می‌کند. مهمترین عاملی که سازه، چه بتنی و چه فلزی را در برابر زلزله مقاوم خواهد کرد، طراحی آن است.. به عنوان مثال یک سازه فلزی باید طراحی مناسبی برای مقاوم سازی در برابر زلزله داشته باشد؛ و بالعکس.

برای بررسی هزینه ساخت اسکلت فلزی باید ابتدا میزان آهن مصرفی، میزان بتن مصرفی و همچنین میزان دستمزد افرادی که وظیفه اجرای آن را دارند را محاسبه کنید. به عنوان مثال میزان آهن و تیرآهن‌های مصرفی در اسکلت فلزی به ازای هر متر مربع بین تا کیلوگرم است.؛ اگر میزان آهن مصرفی را د راینجا کیلوگرم در نظر بگیرید، هزینه دستمزد اجرای اسکلت فلزی به ازای هر کیلوگرم حدود کیلوگرم است.. اگر مقدار بتن مصرفی در ساخت اسکلت فلزی را . تن برای هر متر مربع در نظر بگیرید، هزینه آن  تومان خواهد بود. برای درک بهتر این موضع به لیست زیر توجه کنید:

معمول‌ترین روش‌های ساخت ساختمان‌ها در سراسر دنیا سه روش ساختمان با مصالح بنایی، ساختمان با اسکلت فلزی و ساختمان با اسکلت بتنی است.. سازه‌های بدون اسکلت معمولاً در ساختمان‌هایی با مساحت و ارتفاع کم که از اهمیت بالایی برخوردار نیستند به کار می‌رود. در ایران قبلاً سازه‌های فولادی رواج بیشتری داشت، اما امروزه به دلیل شناخت مزایای سازه‌های بتنی، این نوع اسکلت جایگاه بسیار خوبی در صنعت ساخت‌وساز پیدا کرده است.. انتخاب نوع اسکلت فلزی یا بتنی به عوامل تعیین‌کننده بسیار زیادی وابسته است. که مهم‌ترین آن‌ها شامل: منطقه جغرافیایی محل احداث سازه، مقاومت موردنیاز سازه، زمان لازم برای تحویل پروژه، بودجه موردنیاز برای انجام پروژه می‌شود. حال به تفاوت سازه فلزی و بتنی می‌پردازیم و مزایا و معایب سازه‌های فلزی و بتنی را موردبحث و بررسی قرار می‌دهیم.



( مشاوره و اجرا ) های دیگر در شهرک صنعتی شمس آباد