وی در این بازدید به اتفاق مدیریت شهرک صنعتی قرچک مهندس حامد افشارنادری از روند است.قرار و تولید چندین واحد صنعتی شهرک در زمینه تولید پارچه رمبلی (شرکت اویاز) و شرکت قهوه اخوان و شرکت بسته بندی محصولات غذایی افق دریا ثمین بازدید کرد
سختی گیر فلزی با شیر سولوولو و سختی گیر فایبرگلاس با شیر دستی را سختی گیر نیمه اتوماتیک می نامیم. مهمترین خصوصیت این نوع سختی گیر نیازمند بودن به حضور اپراتور برای انجام عملیات احیای رزین می باشد. در واقع اپراتور باید بصورت روزانه و یا دوره ای آب ورودی و خروجی سختی گیر را بوسیله کیت های سختی سنجی، کنترل نماید و در صورت مشاهده وجود سختی هرچند کم در قسمت خروجی، عملیات احیای سیستم را انجام دهد. در این میان اپراتور با چرخاندن شیر دستی و یا سولوولو به حالت های مختلف عملیات احیای رزین را که شامل مراحل مختلفی می باشد، انجام می دهد. دلیل آنکه به این روش نیمه اتوماتیک میگوییم این است. که عملیات مکش نمک بصورت خودکار و بوسیله قطعه ای به نام ونتوری انجام می شود، لکن تغییر وضعیت های شیر در زمان مناسب باید توسط اپراتور انجام شود. در ادامه به شرح کامل موضوع احیا خواهیم پرداخت.
رزین که کار اصلی سختی گیری و تبادل یونی را انجام میدهد، ماده ای ارزنده بوده و یکی از عوامل تعیین کننده قیمت سختی گیر، میزان رزین مورد نیاز در آن میباشد. همچنین کیفیت و نوع رزین نیز بر قیمت آن اثر دارد. در حال حاضر بهترین رزین کاتیونی موجود در بازار، رزین پرولایت میباشد.
اصول کار رزین کاتیونی در سختی گیر به این صورت می باشد که یون سدیم با یک بار مثبت را با یون کلسیم و منیزیم موجود در آب تبادل می کند. بعد از مدت زمانی یون سدیم رزین تمام شده و اصطلاحا اشباع می شود. در این مرحله نیاز به احیای رزین داریم که با شستشو با آب نمک صورت می گیرد. یون های سدیم موجود در نمک مجدد با کلسیم و منیزیم چسبیده به رزین تعویض شده و رزین احیا می شود. در هنگام پر کردن منبع از رزین باید حدود درصد حجمتانک خالی بماند تا بکواش به خوبی انجام شود.
از معایب سختی گیر دوبلکس می توان به قیمت بالای آن اشاره نمود. اما است.فاده از سختی گیرهای دوبلکس مزایایی دارد که اغلب طراحان توصیه می کنند از این سختی گیرها است.فاده شود. از جمله مزایای سختی گیر دوبلکس می توان به موارد زیر اشاره نمود:
معمولا کیت سختی سنجی شامل ظرف نمونه گیری، محلول EDTA و محلول EBT می باشد. برای انجام آزمایش سختی باید ابتدا ظرف آزمایش را با آب مورد آزمایش شستشو داد و تا خط نشانه (معمولا میلی لیتر) پر نمود. سپس دو قطره از محلول شماره یک یا همان EBT به آب اضافه می شود. در صورتیکه رنگ آب، آبی شود، دارای سختی نیست. اما چنانچه رنگ آب قرمز شود، آب سختی دارد.