مشاوره و اجرا سیستم آبیاری در قرچک

Irrigation system-1
Irrigation system-2

معرفی کسب و کارها
شما می توانید خدمات یا محصولات کسب و کار خود را در این قسمت معرفی فرمایید .
برای این منظور با ما در ارتباط باشید .


یکی از دلایل رشد جمعیت در قرچک علاوه بر نزدیکی به تهران و پایین‌تر بودن قیمت مسکن، خاک مرغوب این شهرستان است.. در سال‌هایی که تهران در امر شهرک سازی و ساخت و ساز، گوی رقابت را از سایر شهرهای ایران می‌ربود، نیاز به آجرهای فشاری و مصالح ساختمانی بیش از بیش احساس می‌شد. قرچک با داشتن خاک مناسب و کوره پزخانه‌ها میزبان کارگران فصلی از سرتاسر کشور شد. به طوری که اقوام مختلف كرد، آذری و ترك، عرب، بلوچ، شمالی، خراسانی و افغان (مهاجران افغانستان) در این شهر زندگی جدیدی را آغاز نمودند.

به لطف زحمات شهرداری قرچک و ساخت خیابان ها و بلوارهای عریض در معابر اصلی شهر، ترافیک قرچک مطلوب است.. اگرچه باز هم در ساعاتی از روز، به خصوص ساعات اولیه صبح، نزدیک غروب و ساعات پرتردد شاهد ترافیک در محله های مختلف قرچک خواهید بود.

هرکدام از این مهاجران در محله‌های خود زندگی و گویش‌های قومی ‌خویش را در کنار زبان فارسی حفظ نموده‌اند. آنان علاوه بر زبان، آداب و رسوم شهرهای خود را نیز حفظ نموده و مناسبت‌های ملی و مذهبی را با شیوه‌ی خود برگزار می‌نمایند. از این رو از قرچک با عنوان ایران کوچک یاد می‌شود.


روش‌های آبیاری بارانی کلاسیک به روش‌هایی گفته می‌شود که در آنها جابه‌جایی آبپاش‌ها یا لوله‌های جانبی به‌کمک نیروی کارگری انجام می‌شود. انواع روش‌های کلاسیک شامل کلاسیک کاملاً متحرک، کلاسیک نیمه‌متحرک، کلاسیک ثابت با آبپاش‌های متحرک، کلاسیک کاملاً ثابت و کلاسیک شیلنگی با قرقره است..

جالب است. بدانیم از قدیم در مناطق حاشیه کویری ایران از روشی به نام آبیاری کوزه‌ای است.فاده می‌شده است. که در واقع نوع سنتی روش آبیاری زیرسطحی به‌شمار می‌رود. در آبیاری کوزه‌ای یک ظرف سفالین قابل نفوذ در داخل خاک و نزدیک پای درخت یا گیاه قرار داده می‌شود و آب به‌صورت دستی به داخل کوزه ریخته شده و از جداره ظرف به‌تدریج جذب خاک و گیاه می‌شود (شکل ). امروزه است.فاده از روش آبیاری کوزه‌ای مجدداً مورد توجه قرار گرفته و آب مورد نیاز ظروف سفالین یا همان کوزه‌ها به‌وسیله لوله‌های انتقال آب تأمین می‌گردد که موجب سهولت است.فاده از این روش آبیاری شده است..

دستیابی به راندمان آبیاری بارانی تا مقدار درصد ممکن است. و راندمان آبیاری قطره ای تا درصد است.، یعنی در سیستم آبیاری بارانی تا درصد و در سیستم  آبیاری قطره ای تا درصد آب تلف می شود، در حالیكه در آبیاری مزارع به روش سطحی و غرقابی حتی با انجام هزینه های گزاف و تسطیح  اراضی، راندمان آبیاری از درصد تجاوز نمی كند و در وضعیت سنتی كه  اكثر اراضی كشور ما بهمین ترتیب آبیاری می شود، حتی كمتر از درصد می باشد. این نکات بدین معنی است. كه اگر از روشهای آبیاری بارانی و قطره ای است.فاده نكنیم درصد آب مزارع  از بین می رود و با احتساب آب تلف شده در كانال های انتقال میزان تلفات حتی از درصد نیز بیشتر می شود. در حقیقت با استفاده از سیستم های آبیاری تحت فشار می توان از تلفات آب جلوگیری كرد و با ایجاد صنعت کشاورزی پیشرو، به رشد و توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی دست یافت.



( مشاوره و اجرا ) های دیگر