از این ترکیب به علت طعم شوری که دارد به عنوان نمک در غذا است.فاده می شود. این ترکیب به علت طعم ضعیف، تلخ و شور آن معمولا با نمک های دیگر مانند سدیم کلراید ترکیب می شود. برای کاهش میزان تلخی نیز به آن اندکی پروتئین توماتین افزوده می شود. از این ترکیب به عنوان طعم دهنده در لبنیات نیز است.فاده می شود.
به طور کلی این ترکیب در دسته مواد بی خطر و ایمن قرار دارد و اشتعال ناپذیر است.. اما مصرف مقدار زیاد آن منجر به مسمومیت می شود. اثرات جانبی آن شامل معده درد، حالت تهوع، است.فراغ و اسهال است.. در صورت وجود آلرژی از مصرف آن ممانعت شود. ممکن است. در اثر برخورد با پوست و چشم، منجر به سوزش یا قرمزی شود، در این شرایط بهتر است. پوست با آب و صابون و چشم نیز چند دقیقه با آب شسته شود و سپس با پزشک مشورت شود.
از دیگر مصارف آن می توان به صنایع شیشه و سرامیک، صنایع کشاورزی، تهیه گل حفاری،صابون و شوینده ها، رنگهای شیمیایی و دارویی اشاره کرد. پتاسیم عنصری ضروری برای بدن است. که در پمپاژقلب نقش اساسی ایفا می کند. این ماده طی یک دوره بیماری،مصرف دارو و یا در نتیجه ی اسهال یا است.فراغ ممکن است. در بدن کاهش بیابد. داروی potassium chloride در بیمارانی که دارای سطح پایینی از k در خون هستند مورد است.فاده قرار می گیرد. کلرید پتاسیم همچنین جایگزین کلرید سدیم در واحدهاي نرم کننده آب خانگی و عملیات حفاری نفت و گاز و تولید گل حفاری می باشد.
K عنصری مهم برای بدن است. که به دلیل انحلال پذیری بالا در آب یون های مثبت تولید می کند. این عنصر می تواند منجر به کاهش فشار خون، محافظت در برابر سکته مغزی ، جلوگیری از پوکی است.خوان و سنگ کلیه شود. در ادامه به نقش این عنصر بر روی سلامتی بدن بیشتر می پردازیم.
هنگامی که اتم پتاسیم(K)، اتم کلر(Cl) در مجاورت یکدیگر قرار می گیرند، در فرآیند ترکیب اتم پتاسیم یک الکترون خود را از دست داده و تبدیل به اتمی با یک بار مثبت می شود. اتم کلر الکترون اتم پتاسیم را گرفته و به اتم با بار منفی تبدیل می شود و نمک KCl را تشکیل می دهد. ساختار شیمیایی این نمک به صورت زیر می باشد.