کمپرسور یک وسیله مکانیکی است. که در صنایع مختلف، کاربردهای فراوانی دارد. کاری که کمپرسور انجام میدهد، ایجاد نیروی مکش لازم جهت کشیدن گاز مبرد از اواپراتور، متراکمکردن آن و فرستادن آن به کندانسور است. که در داخل کندانسور این گاز تبدیل به مایع میشود.
نوع دستگاه یخساز بسته به نوع است.فاده ای که می خواهیم از یخ بکنیم متفاوت می باشد. در واقع نوع است.فاده از یخ است. که تعیین می کند برای یک هدف خاص کدام دستگاه یخ ساز مناسب می باشد. به عنوان مثال برای مناطق گرمسیر از بابت زمان نگهداری یخ معمولاً یخ های قالبی مورد توجه قرار می گیرند چرا که مدت زمان طولانی تری می توان یخ را حفظ کرد. از طرفی برای خنک کردن یک محصول خاص مثل لاشه مرغ یخ پولکی یا یخ پودری گزینه مناسب تری می باشد چرا که با افزایش سطح مقطع یخ در تماس با محصول (سطح تبادل) فرآیند انتقال حرارت و خنک سازی سریع تر صورت خواهد گرفت. در ادامه به معرفی انواع دستگاه یخ ساز می پردازیم.
دمای مورد نیاز برای نگهداری و انبار بستنی، بین - تا - درجه سلسیوس است. و به همین دلیل، سردخانه های بستی جزو سردخانه های زیر صفر هستند. سردخانه های بستنی به دلیل نیاز به دمای بسیار پایین، به چیلرهایی با توان بالا نیاز دارند ؛ بنابراین در این سردخانه ها، هزینه های جاری نیز بالا است..
آیا تا به حال فکر کرده اید که چگونه یک دستگاه یخساز قالبی قادر است. همه یخ ها را خیلی سریع بسازد؟ در حالی که به نظر می رسد یک یخچال خانگی، تقریباً یک کیسه یخ بسیار کوچک را هر سه ساعت یکبار می سازد . یخساز قالبی تجاری خیلی سریع یخ های کامل را در مقدار زیادی ایجاد می کنند، بنابراین چگونه دستگاه یخساز قالبی این کار را انجام می دهد؟
بیشتر محصولات را نمیتوان در دمای پایین نگهداری کرد، چون باعث نابودشدن بافت فیزیکی و شیمیایی محصول میشود و به تدریج کیفیت کالا را پایین میآورد. بنابراین به سردخانههایی نیاز است. که دمای بالای صفر داشته باشند. معمولاً از سردخانههای صنعتی بالای صفر زمانی است.فاده میشود که محصول را برای مدت کوتاهی در سردخانه نگه میدارند. دمای نگهداری سردخانه صنعتی بالای صفر + تا + درجه سانتی گراد است..