مجموعه شهرداری تهران برای پیشبردن ماموریتها و وظایف محوله علاوه بر هشت معاونت بالغ شصت سازمان، شرکت، مرکز و ستاد در زیر مجموعه خود دارد در این بخش مروری اجمالی بر برخی از مهمترین سازمانهای مدیریت شهری تهران خواهیم داشت.
در دوره رضا شاه دو مسئله مهم را در مدیریت شهری مطرح کرد یکی نقشه خیابانها و دیگری تصویب قانون بلدیه در سال . بر اساس قانون جدید بلدیه تشکیلات شهرداری عبارت بودند از اداره صحه و معاونت عمومی، اداره محاسبات عایدات، اداره امور خیریه، اداره ساختمان و روشنایی میدانها، اداره سجل احوال، احصائیه نشریات، اداره کابینه پرسنل، تنظیمات ملزومات اجرائیات و رسوم. مهمترین نکته این روشنامه بند مربوط به انتخاب شهردار بود. قانون جدید بلدیه خودمختاری نسبی شهرداریها را زائل و آنها را به عنوان عمان محلی دولت مرکزی تبدیل کرد. در این بند اختیار انتخاب شهردار به نخستوزیر واگذار شد.
پس از انقلاب ۵، طرح جامع تهران تنها برای ۸ سال بهطور مستقیم مبنای کنترل و هدایت توسعهٔ پایتخت ایران بود و در دهههای گذشته، تغییرات کالبدی و توسعهٔ کلانشهر تهران بیشتر بر مبنای مجموعهای از ضوابط و بخشنامهها صورت گرفتهاست.
تولید مواد غذایی و نوشیدنی، متیلن کلرید می تواند در فرآیند تولید ادویه جات، عصاره مالت برای آبجو و سایر چاشنی ها برای صنایع غذایی و آشامیدنی است.فاده می شود. جداسازی روغن از دانه های روغنی، است.خراج کافئین از قهوه و طعم دهنده قهوه و چای بدون کافئین (شستشوی دانه قهوه با یک حلال آلی مانند متیلن کلرید) از کاربردهای دیگر آن است.. همچنین از آن بعنوان حلال است.خراجی ادویه های روغنی است.فاده می شود.
دی کلرومتان با بویی شیرین و مشابه با کلروفرم، ترکیبی فرار می باشد که در آب ( گرم در میلی لیتر در دمای درجه سانتیگراد) نسبتا محلول است.. در حلال های آلی مانند اتانول، اتر، فنل ها، آلدهید ها و کتون ها نیز قابل حل است.. بخار DCM سنگین تر از هوا می باشد و معمولا پایدار است.. متیلن کلراید یه اسید لوئیس است. که جز اسیدهای سخت شناخته می شود. همچنین نقطه جوش پایینی دارد و انرژی تبخیر این حلال صنعتی کم می باشد (حدودا برابر کمتر از آب می باشد.). از دیگر ویژگی های متیلن کلراید باید اشاره کنیم بر خلاف این که این محلول غیر قابل اشتعال می باشد، اما می تواند مخلوط بخار و هوا قابل اشتعال را در دمای بالای درجه سانتیگراد ایجاد کند. دی کلرومتان در بدن به مونوکسید کربن تجزیه می شود که منجر به مسمومیت خواهد شد. این ماده در صورت حرارت دیدن در دمای بالا و تجزیه شدن، بخارات بسیار سمی را نیز آزاد می کند.
مقدار کمتری از کلرومتان با واکنش مخلوطی از متان با کلر در دمای بالا تولید می شود. با این حال، این روش همچنین ترکیبات کاملاً کلردار مانند دی کلرومتان، کلروفرم و تتراکلرید کربن را تولید می کند. به همین دلیل، کلرزنی متان معمولاً فقط در مواقعی انجام می شود که سایر محصولات نیز مورد نظر باشند. این روش کلرزنی همچنین کلرید هیدروژن را به صورت همزمان تولید می کند که مشکل دفع ایجاد می کند.
متیلن کلراید یا DCM اولین بار در سال توسط شیمیدان فرانسوی Henri Victor Regnault (-) هنری ویکتور رگنو فرموله شد. برای تولید متیلن کلراید، کلرومتان و کلر را با هم ترکیب کرد و پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، فرآیند جداسازی را انجام داد.
در صنایع غذایی و آشامیدنی : دی کلرومتان در صنایع غذایی و آشامیدنی به منظور تولید ادویه جات، عصاره مالت برای آبجو، عصاره گیاه رازک، جداسازی روغن از دانه های روغنی، به عنوان طعم دهنده قهوه، است.خراج کافئین از قهوه و چای و به عنوان ضدعفونی کننده در برخی از محصولات کشاورزی است.فاده می شود.