یکی از محوطه های باستانی اسلامشهر، تپه مافین آباد است. که قدمت آن به هزار سال پیش از میلاد میرسد و دیگری تپه نظام آباد است. که بیش از هفت هزار سال قدمت دارند و از شاخص های تمدن قبل از اسلام به شمار می روند. تا کنون حدود اثر باستانی از این شهرستان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است..
ایجاد کارخانههای بزرگ و قدیمی در اطراف محور جاده قدیم ساوه همچون کیان تایر، ایران خودرو دیزل، میهن، قایق سازی و غیره، موجب جذب مهاجران جویای کار و اسکان آنها در این منطقه شهری در پیش و پس از انقلاب ایران بودهاست. نبود برنامهریزی کلان در ارتباط با این میزان از مهاجرت از طرفی موجب افزایش تراکم جمعیتی و ساختمانی شده و از سویی این شهرستان را به لحاظ سیاسی و جمعیتی و اجتماعی در جایگاه ویژهای در نزدیکی کلانشهر تهران قرار دادهاست.
قدمت: دوره قاجاریه دیوارچینه های بلندی برای ایجاد سایه و ممانعت از تابش نور خورشید واقع در بافت قدیمی روستای علی آباد(احمد آباد مستوفی) به ابعاد متر قطر داخلی و ارتفاع متر می باشد : قدمت: دوره قاجاریه دیوارچینه های بلندی برای ایجاد سایه و ممانعت از تابش نور خورشید واقع در بافت قدیمی روستای علی آباد(احمد آباد مستوفی) به ابعاد متر قطر داخلی و ارتفاع متر می باشد
زمان لعاب کاری آجرها معمولاً در انتهای مرحلهی خشک کردن است.. روش کار به این صورت است. که پوششی از ترکیب مواد معدنی روی یک یا چند سطح آجر پاشیده میشود. لعاب حل و در یک دمای مشخص در آجر نفوذ میکند. پس از پختن، حاصل کار یک پوشش صیقلی است.. انتخاب مواد اولیه در تولید آجر لعابدار اهمیت زیادی دارد. درصورتی که مواد اولیه به صورت مناسب انتخاب نشود و ضریب انبساط و انقباض آن با آجر متفاوت باشد، لعاب ساخته شده با آن به سرعت ترک بر میدارد.
کورههای آجری از اوایل قرن بیستم که به آن کورههای «زنبور عسل» میگفتند، در همه قسمتهای خود به طور مساوی گرم نمیشدند و آجرهایی که خیلی نزدیک آتش قرار داشتند، سختتر و مقاومتر بودند و رنگهای قرمز تا سیاه داشتند. در ابتدا، این کلینکرها به عنوان نقص در پخت، دور انداخته میشدند.
پایه مواد تشکیل دهنده ی آنها از سیلیکات کلسیم است.. این نوع آجر ساخته شده از ترکیب آهک و ماسه سیلیسی است. و در شرایط فشار و بخار شکل می گیرند. این آجرها نباید در محیط های اسیدی یا نمک های قوی قرار بگیرند. در هنگام خشک شدن منقبض می شوند و به علت جذب آب بیشتر نسبت به سایر آجرها در پی سازی و کرسی چینی توصیه نمی شود.
قبل از پختن آجرها باید از به هم پیوستن خشتها در طول فرآیند پخت جلوگیری شود، این کار با خشک کردن اصولی انجام پذیر است.. اغلب آجرها در نزدیکی شعله کورههای آجرپزی به یکدیگر میچسبند. آجرها در این محل معمولاً ذوب میشوند و شکل هندسی خود را از دست میدهند. حتی با چسبیدن آجرها میتوان انتظار یک محصول بسیار مقاوم را داشت.
برای سازندگان خلاق و معماران که انرژی بصری و زیبایی طبیعی را در ساختار خاص آجرها پیدا میکنند، آجر جوش یا آجر کلینکر (Clinker Brick) میتواند برای آنها یک موهبت الهی باشد. این آجر که یکی دیگر از انواع آجرهای ساختمانی است.، به ندرت در بناهای متعارف امروزی مورد است.فاده قرار میگیرد.