سطح زیر کشت در حوزه قدس و شهرکهای اطراف آن ۵ هکتار است.. به دنبال تحولات اجتماعی و سیاسی دهههای اخیر، افزایش جمعیت و رشد مهاجرت به سوی تهران، امروزه شهرقدس به یکی از مناطق پرجمعیت و متراکم مسکونی حومه تهران تبدیل شدهاست.
شهرستان قدس با دارا بودن واحدهای معدن شن و ماسه و چندین کارخانه آسفالت با مشکل آلودگی هوا مواجه است.. برخی از این معادن متعلق به یا سال پیش است.. آن زمان شهرستان قدس کوچکتر بوده و این معادن در حاشیه شهر قرار گرفته بودند، ولی با گذشت سالیان سال این معادن در چند قدمی محل سکونت شهروندان این شهرستان قرار گرفتهاند.
مرحله دوم با تأسیس کارگاهها و کارخانجات متعدد در کنار جاده قدیم و کنار راهآهن و بهطورکلی شروع رشد سریع تهران در چند دهه اخیر آغاز گردید. در این مرحله با رشد سریع جمعیت منطقه تهران روستای قلعه حسن خان نیز که در فاصله نسبتاً کمی از تهران و در نزدیکی تعدادی از این کارخانجات و کارگاهها قرار گرفتهاست به سرعت رشد نمود.
برای آنکه آجر کم عرق کند، به آن گدازآوری به نام اکسید آهن میزنند. با اضافه کردن اکسید آهن و حرارت دهی در دمای بین تا درجه، آجر حاصله به رنگ قرمز تا سیاه تولید میشود. به طور کلی، یک آجر جوش خوب باید خصوصیات زیر را دارا باشد:
آجر ماشینی یا آجر سوراخدار که بر روی سطح بزرگتر آن یا سوراخ به قطر /تا سانتیمتر وجود دارد جزئ آجرهای سنتی به شمار می رود. این آجرها در بازار ایران به آجرهای هشت یا ده سوراخه ماشینی معروف است. . علت وجود این سوراخها این است. که، در هنگام دیوارچینی ملات به طور عمودی نیز در آجر نفوذ کرده و باعث است.حکام بیشتر دیوار شود.
اما در حدود سال ، این آجرها توسط معماران نجات یافتند؛ به نظر میرسید آنها قابل است.فاده، متمایز و ظاهر جذابی دارند. آجرهای کلینکر بسیار مورد تحسین طرفداران جنبش هنر و صنایع دستی قرار گرفت که در کشورهای غربی و ایران برای بناهای با معماری خاص و سفال گری به وفور مورد است.فاده قرار گرفت.
برای ساختن آجرهای صاف جهت کار در نما، خشت بیرون آمده از قالب را با ابزاری چوبی مانند ماله، واکوب می کنند سپس با دستی آغشته به آب رویه ی آن را صاف میکنند. آجر ریشه دار نوعی آجر واکوب است.. نمونه قدیمی این شیوه، در آجرهای نمای گنبد قابوس دیده میشود.
پیش از پخته شدن آجرها باید مانع از به هم پیوستن خشتها در طول فرایند پخت شوید این کار تنها با خشک کردن اصولی امکانپذیر است.. بیشتر آجرها در مجاورت کورههای آجرپزی به یکدیگر میچسبند. معمولا آجرها در این محیطها ذوب میشوند و ساختار هندسی خود را از دست میدهند. حتی ممکن است. با چسباندن آجرها میتوان انتظار داشت که یک محصول با دوام و مستحکمی داشته باشید.