در آزمایشگاه EDTA بهطور گستردهای برای مهار یونهای فلزی است.فاده میشود: در بیوشیمی و زیستشناسی مولکولی تخلیه یون معمولاً برای غیرفعال سازی آنزیمهای وابسته به فلز است.فاده میشود (یا به عنوان معیاری برای واکنش پذیری آنها یا برای فرونشاندن آسیب رسانی به DNA یا پروتئینها).
شایعترین عارضه جانبی EDTA سوزش در محل IV است.. عوامل کیلیت کننده همچنین می توانند عوارض جانبی جدی ، حتی خطرناک برای زندگی داشته باشند. یکی از جدی ترین عوارض EDTA آسیب کلیه و نارسایی کلیه است.. عوارض جانبی دیگری که در بیمارانی که به نوعی EDTA گزارش شده اند گزارش شده است. عبارتند از: کم خونی، لرز ، تب یا سردرد، لخته خون در رگ ، سطح پایین منیزیم و پتاسیم در خون وجود دارد ، اسهال ، است.فراغ یا حالت تهوع ، خستگی ، سطح غیر طبیعی کلسیم در خون ، شوک انسولین ، ضربان قلب نامنظم که می تواند شدید باشد،فشار خون پایین،تشنگی و
✅ ادتا (ٍِEDTA.Na) یک عامل کیلیت کننده است. که با اکثر کاتیون های فلزی، پیوند برقرار می کند و آن ها را به دام می اندازد. ✅ویژگی و مزایا: ماده ای بی رنگ محلول در آب تنظیم کننده pH عامل کیلیت کننده ✅کاربردها: صنایع غذایی به عنوان مواد افزودنی پزشکی به عنوان ماده ضد انعقاد صنعت گاز جهت حذف سولفید هیدروژن خشکشویی به عنوان ماده ای برای شستشو بهتر ✅جهت دریافت مشاوره و نمونه رایگان به کارشناسان شرکت پدیده شیمی غرب تماس حاصل فرمایید.
ادتا چهار سدیم یا ادتا سدیم که با نشانه EDTA-Na نیز شناخته میشود، دارای فرمول شیمیایی CHNO-Na و حاصل خنثی سازی اتیلن دی امین تترا است.یک اسید با اکی والان سدیم هیدروکسید است.. این ماده به شکل کریستال سفید رنگ است. و نمونههای تجاری ادتا سدیم اغلب به صورت هیدراته (با آب تبلور) EDTA-Na.HO وجود دارد. این ماده قادر است. به یونهای معدنی خاص چسبیده و آنها را غیرفعال کند. این ماده به جلوگیری از تخریب زودهنگام محصولات نیز کمک میکند و در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی است.فاده میشود. در واقع
EDTA نوعی ماده شیمیایی است. که به غذاها و نوشیدنی های خاصی اضافه می شود تا به آنها کمک کند رنگ و طعم خود را حفظ کنند. به عنوان مثال در تولید مواد غذایی مانند سودا، مواد غذایی کنسرو میوه و سبزیجات، شیرین کننده های غیر مغذی، چاشنی هایی مثل سس مایونز، سس سالاد کاربرد دارد.