رودهن، شهری با آبوهوایی پاک در شمال شرق است.ان تهران است. و با است.ان سرسبز مازندران مرز مشترک دارد. مناطق ییلاقی رودهن در فصل تابستان به واسطه نزدیکی به کوه و رودخانه هوای خنک و مطبوعی دارند و گردشگران بسیاری را به خود جذب میکنند. این منطقه به دلیل نزدیکی به شهر تهران از روزگاران قدیم محلی برای تفریح و طبیعتگردی شهرنشینان پایتخت بوده است.. علاوه بر تفریح و گردش در این مناطق، بسیاری از پایتختنشینان در سالهای اخیر برای فرار از آلودگی شهر تهران به رودهن مهاجرت کردهاند و در آن جا زندگی میکنند.
منطقهی شمال رودهن دارای طبیعت بکر و زیبایی است. و گونههای مختلف گیاهی و جانوری در آن پرورش یافتهاند. دشت سیاه پالاس که بخشی از پارک ملی لار است. نیز بخشی از این طبیعت خارقالعاده را تشکیل میدهد. به همین دلیل این دشت را با نام دشت لار نیز میشناسند. گردشگران بسیاری به خصوص از پایتخت آخر هفتهها به این دشت زیبا میآیند و در خانههای اجارهای رودهن اقامت میکنند. به محض ورود به دشت سیاه پالاس اولین چیزی که میبینید گلهای لاله و زنبق وحشی هستند که سرتاسر دشت را گرفتهاند. در فصل بهار که این گلها و سرسبزیها تر و تازه هستند، چوپانهایی از ورامین، پاکدشت، دماوند و بومهن را خواهید دید که گوسفندان خود را برای چرای به این مناطق آوردهاند.
زیبایی دشت با وجود گوسفندان و گل و گیاهان در کنار رودخانهها و چشمههایی که در این دشت به وفور یافت میشوند، دو چندان میشود. در این منطقهی بکر حیوانات دیگری همچون خرس، گربهی وحشی، پلنگ، گرگ، شغال، روباه، اسب وحشی و زندگی میکنند. البته پوشش حیوانی ارزشمند این منطقه باعث شده این منطقه جزو مناطق حفاظت شده است.ان تهران به حساب بیاید. علاوهبراین، در رودخانههای این دشت تماشایی، نوعی ماهی کمیاب در جهان با نام قزلآلای خال قرمز رنگینکمان زندگی میکند که صید بدون مجوز آن غیرقانونی است.. سبزیهای دارویی و کوهی و انواع قارچها نیز در دشت سیاه پالاس وجود دارند و اهمیت این منطقه را بیشتر نشان میدهند. شما میتوانید از بلوار شریعتی رودهن به دشت سیاه پالاس برسید.
این محصول بیشتر به وسیله فرایندی بین کلرید سدیم ، آمونیاک و کربن دی اکسید و آب تهیه میشود که این فرایند به اسم فرایند سلوی(solvy process) میباشد، که در این واکنش سدیم بی کربنات به صورت رسوب بدست می آید و پس از خشک کرد و حرارت دادن به کربنات سدیم تشکیل میشود. همچنین می توان با عبور دادن گاز از داخل محلول جوشان کربنات سدیم خالص یا محلول هیدروکسید سدیم ، بی کربنات سدیم را به شکل رسوب ته نشین شده به دست آورد.
بی کربنات سدیم، همان جوش شیرین یا کربنات هیدروژن سدیم است.. از این ماده اولیه صنعتی در گرید خوراکی، به طور عمده در صنایع تهیه نان و شیرینی پزی است.فاده میشود. میتوان از آن به عنوان ترکیب تهیه مایه خمیر، جوش در خمیر نان، محیط بافر (=تنظیم PH) است.فاده کرد. موارد دیگر را در قسمت زیر مشاهده میکنید:
اولین بار نیکلاس لبانس شیمیدان فرانسوی در سال بیکربنات سدیم را به صورت امروزی آن تولید کرد. بی کربنات سدیم معمولا توسط فرایندی به اسم سلویsolvy process مابین آمونیاک ، کلرید سدیم ، دی اکسیدکربن و آب تولید می گردد. در این فرایند سدیم بی کربنات به شکل رسوب در می آید و بعد از خشک نمودن و حرارت دادن تشکیل کربنات سدیم را می دهد. همچنین در روش است.حصال سدیم کربنات از منابع طبیعی از ترکیبات معدنی مانند ترونا با فرمول شیمیایی NaH(CO) .HO که حاوی سدیم کربنات و بی کربنات سدیم است. است.فاده می گردد. ترونا از کانی هایی است. که در آب محلول می باشد و با اضافه کردن دی اکسید کربن به این محلول بی کربنات سدیم به صورت رسوب تشکیل می شود. همچنین این ماده جزیی از ناترون معدنی (نمک قلیایی طبیعی) بوده و به شکل محلول در تعداد زیادی از چشمه های طبیعی و معدنی یافت می شود.
جوش شیرین یا بی کربنات سدیم به طور گسترده ای در پخت و پز مورد است.فاده قرار می گیرد . به این دلیل که خاصیت خمیر مایه ای دارد . خاصیت خمیر مایه به این معنی می باشد که با تولید دی اکسید کربن باعث بالا رفتن و در واقع پف کردن خمیر می شود .
میزان واکنش a به پارامترهای مختلفی از جمله انتخاب ماده اسیدی و اندازه ذرات سدیم بی کربنات بستگی دارد. بی کربنات سدیم با ذرات بزرگتر، زمان انحلال بیشتری نسبت به ذرات ریزتر دارد (جدول زیر را مشاهده کنید)، بنابراین در سرعت واکنش تأثیر دارد. سرعت واکنش برای ذرات بزرگتر، کندتر از ذرات ریزتر است..