آنتی اکسیدانها که از اسید سیتریک گرفتهشدهاند، میتوانند به خوردن و نگهداری غذا برای مدتزمان طولانی کمک کنند. بهعنوان مثال، پاشیدن آبلیمو که حاوی سیتریک اسید است.، روی سیب یا موز میتواند از قهوهای شدن آن جلوگیری کند. اسید اسکوربیک، معروف به ویتامین C، در اسید سیتریک نیز یافت میشود و اغلب برای محافظت و حفظ نوشابه و گوشت است.فاده میشود.
تاکنون، نظر غالب پزشکی نشان میدهد که هیچچیز خیلی جدی برای نگرانی در مورد این ماده وجود ندارد. هیکی میگوید: “متخصصان پزشکی به این نگرانیهای مربوط به کپک قارچ پاسخ دادهاند و گفتهاند که چنان تصفیهشده است. که هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد “.
استفاده از اسید سیتریک در غذاهای منجمد فرآوری شده و بهعنوان افزودنی در برخی از چربیها و روغنها، عملکرد آنتیاکسیدانها را افزایش میدهد که بهطور مؤثر میزان زوال این محصولات را خواهد داد. تازه نگهداشتن مواد غذایی برای مدتزمان طولانی و کاهش ضایعات از دیگر موارد این ماده در این حوزه است..
از این اسید و نمک هایش در تهیه محلول های ضد انعقاد خون مانند تری سدیم سیترات است.فاده میشود که از طریق تشکیل کمپلکس یون کلسیم از انعقاد خون جلوگیری میکند و برای بیمارانی که بعد از هر گونه حادثه ای دچار خون ریزی شدید هستند است.فاده می شود.
اسید سیتریک Citric acid باعث تحریک شدید چشم می شود.تماس تصادفی باچشم ها ممکن است. رخ دهد با فشردن میوه یا تماس دست ها با چشم.هنگام کار با اسید سیتریک درآزمایشگاه باید از عینک محافظ است.فاده شود .درصورت تماس با اسید،چشم ها باید فورا با آب فراوان شستشو شوند.