تولیداین ماده درمقیاس صنعتی از ابتدای سال آغاز شد.در این فرایند آب مرکبات به وسیله آهک هیدراته (هیدروکسیدکلسیم) برای رسوب سیترات کلسیم است.فاده می شود.از سیترات کلسیم با است.فاده از اسید سولفوریک رقیق به اسیدسیتریک تولید می شود.
این ماده یک پودر کریستالی بی رنگ یا سفید است. و به طور عمده به عنوان یک ماده نگهدارنده اسیدی، طعم دهنده و نگهدارنده در غذاها و نوشیدنی ها است.فاده می شود. همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان، پلاستیسایزر و مواد شوینده است.فاده می شود.
اسید سیتریک در بسیاری از میوه ها و سبزیجات، به ویژه مرکباتی مانند لیمو در غلظت های بالایی وجود دارد. اسید سیتریک می تواند تا ۸ درصد وزن خشک این میوه ها را تشکیل دهد. (حدود گرم در لیتر در لیمو) غلظت این اسید در مرکبات از ٫۵ mol / L برای پرتقال و گریپ فروت به ٫ mol / L در لیمو و انواع آن متغیر است.. این مقادیر بسته به شرایطی که در آن میوه رشد کرده است.، می تواند متفاوت باشد.
اسیدی شدن گوشت می تواند باعث بهبود بافت شود با این وجود حساسیت به اکسیداسیون لیپید را نیز افزایش می دهد. ظرفیت نگهداری آب و حساسیت عضله گوشت گاو با اضافه شدن اسید سیتریک درpH،٫۵ به طور قابل توجهی افزایش پیدا می کند. اکسیداسیون لیپید در گوشت گاو پخته شده و عضله آسیاب شده با اسید مهار می شود. نتایج نشان می دهد که این نوع اسید باعث تنظیم pH و عامل مهار اکسیداسیون لیپید در گوشت گاو است.. بهترین روش اسیدپاشی برای گوشت گاو، اسید سیتریک است.. زیرا هم در بهبود بافت و هم در مهار اکسیداسیون لیپید موثر است..
سس مایونز ترکیبی از تخم مرغ، سرکه، روغن و ادویه جات، ترشی جات است. که احتمالا یکی از قدیمی ترین و گسترده ترین سس ها در جهان امروز است.. سس مایونز سنتی امولسیون روغن در آب با وجود داشتن -۸٪ چربی است.. اسید سیتریک در محصولات مایونز می تواند مطلوب باشد.