اسید سیتریک یک اسید آلی تری کربوکسیلیک ضعیف است.. دارای قدرت حل پذیری بسیار بالا در آب است. و بعد از حل شدن، اسیدیته ضعیف را نشان می دهد، اما یک مزه اسیدی قوی دارد که شیرینی را تحت تاثیر قرار می دهد و به خاطر طعم میوه ای که دارد، در صنعت مواد غذایی و آشامیدنی است.فاده می شود.
با توجه به توسعه اقصادی و رشد صنعتی که طی این سال ها شاهد بوده ایم ، میزان مصرف سیتریک از هزار تن در سال ۸۵ به میزان هزار تن در سال افزایش یافته است. که این رقم بازار مصرف مناسبی را برای این ماده فراهم کرده است. زیرا به عنوان ماده نگهدارنده به ویژه در صنایع غذایی بسیار پرکاربرد است..
همانطور که میدانید ، اسید سیتریک به عنوان یک ماده نگه دارنده طبیعی یکی از محصولات پرکاربرد در صنایع مختلف محسوب می شود. برخورداری از خصوصیت هایی مانند حلالیت بالا این ماده شیمیایی در آب، ترش کنندگی و ایجاد طعم دلپذیر، خواص بافری و غیر سمی بودن آن در حجم زیاد باعث افزایش کاربرد وسیع آن در صنایع غذایی و آشامیدنی شده است.. حدود درصد از این اسید و نمکهایش در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد.
اسید سیتریک در فروشگاه های مواد غذایی طبیعی با سایر ویتامین ها و مکمل های غذایی یافت شود. این ماده را می توان به شکل پودر خریداری کرد، در برخی فروشگاه های مواد غذایی، در شیکرهای کوچک فروخته می شود و به عنوان “نمک ترش” برچسب گذاری می شود.
در مورد ساختار اسید سیتریک باید گفت که این ماده، یک اسید تری کربوکسیلیک هست که در ساختار آن، میتوان فرمولها و مواد شیمیایی را در حالت پروپان-،،-تری کربوکسیلیک اسید یافت. اسید سیتریک را میتوان همچنین به عنوان یک متابولیت کاربردی برای موجودات هوازی دانست.این ماده به عنوان یک تنظیمکننده اسیدیته مواد غذایی، یک کلاتور (ماده کلات ساز)، یک ماده ضد میکروبی و یک متابولیت اساسی نقش دارد.