اسید سیتریک نقش زیادی در افزایش طعمها، بهویژه در صنعت نوشیدنیها دارد، زیرا طعم ترش و تازه را فراهم میکند که شیرینی بسیاری از نوشیدنیها را خنثی میسازد. بسیاری از آشپزخانههای مدرن نیز به آن بسیار اهمیت داده میشود؛ زیرا آنها را قادر میسازد تا غذاهای خود را بهخوبی تنظیم كنند و هر نوع شیرینی ناخواسته طبیعی را متعادل سازند.
اسید سیتریک همچنین به طور گسترده ای در صنایع غذایی مورد است.فاده قرار می گیرد که از عوامل کنترل pH در صنعت مواد غذایی است.. در تولید مربا از اسید سیتریک است.فاده می شود. بطور کلی اسید سیتریک باعث تقویت شیرینی و شیرینی سازی می شود.
به طور کلی، همچنین برای پوشاندن طعم ناخوشایند داروها است.فاده می شود. اسیدهای غذایی به منظور ترش کردن آبنبات است.فاده می شوند. انواع مختلف آب نبات ترش وجود دارد. آب نبات های سفت، آب نبات های چسبنده و شکلات های پودری بعضی از رایج ترین آنها هستند. همه آنها یک دسته از مواد تشکیل دهنده دارند: اسیدهای غذایی مانند اسید مالیک، اسید سیتریک، اسید تارتار و اسید فوماریک.
اسید سیتریک در فروشگاه های مواد غذایی طبیعی با سایر ویتامین ها و مکمل های غذایی یافت شود. این ماده را می توان به شکل پودر خریداری کرد، در برخی فروشگاه های مواد غذایی، در شیکرهای کوچک فروخته می شود و به عنوان “نمک ترش” برچسب گذاری می شود.
درسال ، (ومر) توانست میکرو ارگانیسم Penicillium را کشف کرده و اسید سیتریک را از شکر تولید کند.با این حال تولید میکروبی این ماده تازمان جنگ حهانی اول زیاد طرفدار نداشت زیرا واردات مرکبات ایتالیایی مختل نشده بود. درسال ،جیمزکوری ،شیمیدان آمریکایی با کشف برخی از گونه های میکروارگانیسم Aspergillus niger توانست اسید سیتریک را به طور کارآمد تری نسبت به فرایند میکروارگانیسم Penicillium تولید کند.شرکت داروسازی Pfizer دو سال بعد با است.فاده از این تکنولوژی شروع به تولید صنعتی کرد.این تکنیکتولید،هنوز هم مسیر اصلی تولید صنعتی اسید سیتریک است..