اسید سیتریک یک اسید آلی تری کربوکسیلیک ضعیف است.. دارای قدرت حل پذیری بسیار بالا در آب است. و بعد از حل شدن، اسیدیته ضعیف را نشان می دهد، اما یک مزه اسیدی قوی دارد که شیرینی را تحت تاثیر قرار می دهد و به خاطر طعم میوه ای که دارد، در صنعت مواد غذایی و آشامیدنی است.فاده می شود.
سس مایونز ترکیبی از تخم مرغ، سرکه، روغن و ادویه جات، ترشی جات است. که احتمالا یکی از قدیمی ترین و گسترده ترین سس ها در جهان امروز است.. سس مایونز سنتی امولسیون روغن در آب با وجود داشتن -۸٪ چربی است.. اسید سیتریک در محصولات مایونز می تواند مطلوب باشد.
مونوهیدرات نقش عمدهای در صنایع نساجی، غذایی ،دارویی، فلزی و شیمیایی دارد. ذوب اسیدسیتریک مونو هیدرات میتواند باعث تولید انیدرید ایتاکونیک شود. کریستالهای اسید سیتریک مونوهیدرات میتواند آب را تا درجه سانتیگراد حفظ کنند.
در نوشابهسازی برای ایجاد طعم ترش و مطبوع و نیز برای بازدارندگی فعالیت میکروبی و تنظیم اسیدیته به کار میرود. برای ایجاد طعم میوهای و تنظیم pH در ژلهها، مرباجات و دسرها نیز از این اسید است.فاده میشود. در غذاهای منجمد، چربیها و روغنها با تنظیم pH و ایجاد کمپلکس نمک بین سیترات ها و فلزات کمیاب به عنوان آنتی اکسیدان و نگهدارنده عمل میکند، به طوری که زمان نگهداری ماهی منجمد و فرآورده های دریایی زیاد میشود.
تعداد زیادی از میکروارگانیسم ها از جمله باکتری ها، قارچ ها و مخمرها برای تولید اسید سیتریک مورد است.فاده قرار گرفته اند. با این حال، اکثر آنها قادر به تولید محصولات قابل قبول تجاری نیستند. این واقعیت را می توان اینگونه توضیح داد که اسید سیتریک متابولیت متابولیسم انرژی است. و تجمع آن فقط در شرایط عدم تعادل شدید به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.