EDTA نوعی ماده شیمیایی است. که به غذاها و نوشیدنی های خاصی اضافه می شود تا به آنها کمک کند رنگ و طعم خود را حفظ کنند. به عنوان مثال در تولید مواد غذایی مانند سودا، مواد غذایی کنسرو میوه و سبزیجات، شیرین کننده های غیر مغذی، چاشنی هایی مثل سس مایونز، سس سالاد کاربرد دارد.
این اسید جامد سفید رنگ و محلول در آب معمولاً برای اتصال یون های آهن و کلسیم است.فاده می شود. ادتا دی سدیم . به شکل برخی از انواع نمک ها مانند سدیم کلسیم ادتات و تترا سدیم EDTA تولید می شود. این نوعی اسید است. که در کاربردهای زیست شناسی مولکولی است.فاده می شود.
همچنین در بعضی از داروهای مقابله با سرطان به عنوان یک ماده مؤثر است.فاده میشود. مطالعات اولیه نشان می دهد که درمان داخل وریدی EDTA تحت نظارت پزشک ممکن است. به بیمارانی که دچار حمله قلبی شده اند ، به خصوص اگر مبتلا به دیابت هستند ، کمک کند. با این حال ، برای اثبات این امر مطالعه بیشتری لازم است.. برخی برای درمان دیابت،بیماری عروقی،بیماری آلزایمر، بیماری قلبی این ماده را پیشنهاد داده اند با این حال، شواهدی وجود ندارد که EDTA برای آن شرایط کار کند حتی مطالعات اخیر می گویند مفید نیست و حتی ممکن است. خطرناک باشد.
کاربرد اصلی سدیم edta برای تصفیه محلول ها از یون های فلزی است.. در صنعت نساجی با گرفتن یون ، از پیدایش ناخالصی ها در رنگ های سنتز شده و از تغییر رنگ آنها جلوگیری می کند. در صنعت خمیر و کاغذ، از عمل یون های فلزی به ویژه (Mn(II) جلوگیری می کند و با مهار آنها، کاتالیز نامتناسب پراکسید هیدروژن که به سفید کننده بدون کلر معروف است. را متوقف می کند.
✅ ادتا (ٍِEDTA.Na) یک عامل کیلیت کننده است. که با اکثر کاتیون های فلزی، پیوند برقرار می کند و آن ها را به دام می اندازد. ✅ویژگی و مزایا: ماده ای بی رنگ محلول در آب تنظیم کننده pH عامل کیلیت کننده ✅کاربردها: صنایع غذایی به عنوان مواد افزودنی پزشکی به عنوان ماده ضد انعقاد صنعت گاز جهت حذف سولفید هیدروژن خشکشویی به عنوان ماده ای برای شستشو بهتر ✅جهت دریافت مشاوره و نمونه رایگان به کارشناسان شرکت پدیده شیمی غرب تماس حاصل فرمایید.