EDTA نوعی ماده شیمیایی است. که به غذاها و نوشیدنی های خاصی اضافه می شود تا به آنها کمک کند رنگ و طعم خود را حفظ کنند. به عنوان مثال در تولید مواد غذایی مانند سودا، مواد غذایی کنسرو میوه و سبزیجات، شیرین کننده های غیر مغذی، چاشنی هایی مثل سس مایونز، سس سالاد کاربرد دارد.
یون های کلسیم و منیزیم موجود در آب، سختی آن را تعیین می کنند. هنچنین رسوب این یون ها هم در بدن و هم در تجهیزات مختلف باعث پیدایش مشکلات زیادی می گردد. از جمله روش های سختی گیری آب ، است.فاده از EDTA است.. در حضور ادتا سدیم ، یون های فلزی رسوب می کنند. بنابراین از این ماده در بیشتر شوینده ها است.فاده می شود. این محصول سبب غیر فعال سازی یون هایی مانند کلسیم و منیزیم شده و در نهایت آب نرم می شود. این محصول همچنین از خوردگی تجهیزات به دلیل تشکیل پیچیده یون های فلزی ناخالص در آب جلوگیری می کند.
ادتا دو سدیم یا ادتا سدیم که با نام ادتا دی سدیم و نشانه EDTA-Na نیز شناخته میشود دارای فرمول شیمیاییCHNO-Na است. و حالت جامد کریستالی بیرنگ دارد. ادتا سدیم برای جدا کردن یونهای فلزی و کاهش واکنش آنها به ویژه در بسیاری از محصولات صنعتی و لوازم آرایشی است.فاده میشود. است.فاده از
لازم به ذکر است. که بدلیل عدم جذب این ماده توسط پوست، بیخطر بودن است.فاده از این ماده در ترکیبات آرایشی و بهداشتی به اثبات رسیده است. ولی در برخی موارد ممکن است. باعث بروز حساسیت پوستی خفیف در برخی افراد شود. اما در هرصورت است.فاده از آن در داخل چشم سوزش شدیدی به همراه دارد.
از ادتا سدیم یا همان اتیلن دی آمین تترا است.یک اسید برای فعالیت ها و صنایع مختلفی است.فاده می شود. از جمله صنایع پر است.فاده این محصول می توان به داروسازی ، دندانپزشکی ، تصفیه آب ، نساجی و تولید مواد شوینده و آرایشی بهداشتی اشاره کرد.