آب آشامیدنی نسبت به سایر منابع مانند مواد بسته بندی غذا، محصولات پاک کننده، و محصولات مراقبت از پوست، آنچنان انسان را در معرض نونیل فنول قرار نمی دهد. غلظت نونیل فنول در آب آشامیدنی تصفیه شده از ۸۵ ng در هر لیتر در اسپانیا تا ۵ ng در هر لیتر در آلمان متغیر است..
نونیل فنول اتوکسیلات ها (NPEs) جزو دسته ای از ترکیبات شیمیائی هستند که آلکیل فنول اتوکسیلات (APEs) نامیده می شوند انواع مختلفی از APEs وجود دارند مانند نونیل فنول اتوکسیلات (NPEs) و اوکتیل فنول اتوکسیلات (OPEs). NPEs به عنوان سورفکتانت شناخته می شود چون کشش سطحی را کاهش داده و به عنوان تمیز کننده است.فاده می شوند. NPEs به مدت سال است. که سنتز و در صنایع پاک کننده مورد است.فاده قرار می گیرد.
نونیل فنول ها به صورت صنعتی، طبیعی، و بوسیله تجزیه سازی محیطی آلکیل فنول اتوکسیله ها تولید می شوند. در تولید به روش صنعتی، نونیل فنول از آلکیل دار کردن فنول به همراه ترکیبی از نونن ها تولید می شود. این ترکیب موجب تشکیل یک ترکیب بسیار پیچیده با نونیل فنول های متنوع می شود. از نظر تئوری، ایزومر بنیادی وجود دارد و اگر آنانتیومرها را هم در نظر بگیریم، این عدد به ۵۵ ایزومر میرسد. برای تولید NPE ها، تولید کنندگان، NP را تحت شرایط بازی به اتیلن اکسید اضافه می کنند. از زمان کشف این روش تولید در سال ، تولید نونیل فنول به صورت تصاعدی افزایش پیدا کرد و در سطح جهان، سالیانه حدود ۵ تا هزار تن تولید می شود، مقداری که با تعریف مواد شیمیایی تولید شده با حجم بالا در ایالات متحده (High Production Volume Chemicals) مطابقت دارد.
بر اساس یافته ها، نونیل فنول بعنوان یک ماده شیمیایی افزایش دهنده مرض چاقی یا یک ماده شیمیایی چاق کننده عمل می کند، اگرچه قبلا بطور کاملا متناقضی اشاره شده بود که خصوصیاتی ضد چاقی دارد. جنین ها و نوزاد های درحال رشد بطور بخصوصی نسبت به قرار گرفتن در معرض نونیل فنول آسیب پذیرند، چراکه حتی دوزهای پایین از این ماده در این دوران مهم تکاملی می تواند فرایندهای حساس را مختل کند. قرار گرفتن در معرض نونیل فنول در دوران پیش زایشی (بارداری) و پیرازایشی (کمی پیش و کمی پس از تولد) با ناهنجاری های تکاملی در بافت چربی مرتبط است.، و از این رو بر ترکیب و انتشار هورمون متابولیک هم اثرگذار است. (Merrill, ). بطور مشخص، نونیل فنول با عمل بعنوان یک شبیه ساز است.روژن، بطور کلی با کنترل اشتهای هیپوتالاموس تداخل دارد و مانع آن می شود. هیپوتالاموس به هورمون لپتین پاسخ می دهد، که موجب احساس سیری پس از خوردن غذا می شود، و طبق یافته ها، نونیل فنول با تداخل با نشانه گذاری لپتین در مغز میانی، هم باعث افزایش و هم باعث کاهش رفتار خوردن غذا می شود. نونیل فنول عملکرد لپتین در نوروپپتید Y و نورون های POMC آنورکتیک را شبیه سازی می کند، که با کاهش رفتار خوردن غذا، موجب بروز اثر ضدچاقی می شود. این اثر نونیل فنول زمانی مشاهده شد که است.روژن یا وانمودگرهای است.روژن به ونترومدیال (مرکز سیری) هیپوتالاموس تزریق شدند. از طرف دیگر، نونیل فنول با کاهش بیان نورون های ژن بی اشتهایی در مغز، موجب افزایش مصرف غذا و بروز ویژگی های چاق کننده از خود شده است.. بعلاوه، نونیل فنول، بیان گرلین (یک آنزیم تولید شده توسط معده که اشتها به غذا را شبیه سازی می کند) را تحت تاثیر قرار می دهد. بیان گرلین توسط نشانه گذاری است.روژن در معده بطور مثبت تنظیم می شود، و همچنین در هدایت تمایز سلولهای بنیادی به آدیپوسیت ها (سلول های چربی) نقش مهمی دارد. از این رو، در صورتیکه نونیل فنول بعنوان وانمودگر است.روژن عمل کند، در معرض قرار گرفتن نونیل فنول در مراحل پیش زایشی و پیرازایشی موجب افزایش اشتها و تشویق بدن به ذخیره ی چربی برای بعدها می شود. در نهایت، قرار گرفتن بلند مدت در معرض نونیل فنول، نشانه گذاری انسولین در کبد موش نر بالغ را تحت تاثیر قرار می دهد.
زیست انباشتگی در موجودات آبزی و پرندگان بسیار حائز اهمیت است.، و نونیل فنول در بخش های داخلی یکسری حیوانات خاص با غلظتی تا برابری نسبت به محیط اطراف وجود دارد. بخاطر این زیست انباشتگی و ماندگاری نونیل فنول، این موضوع مطرح شده است. که می توان آن را در مسافت های طولانی هم جابجا کرد و بصورت جهانی به آن دسترسی داشت که در جایی دور از مکان آلودگی گسترش می یابد.