کربنات پتاسیم یکی از عناصر اصلی پتاس و نمک های ترش می باشد که از لحاظ قدمت این ماده با است.فاده از حرارت دادن پتاس در کوره و جداسازی ناخالصی و در نهایت باقی ماندن پودری سفید با دانه های ریز تولید می گردید. اولین تولید صنعتی کربنات پتاسیم به وسیله ساموئل هاپکینز در سال ثبت گردید و در اویل قرن به عنوان ماده موثر در نان های بزرگ است.فاده گردید.
همانطور که میدانید انبار و ذخیره مناسب انواع مواد شیمیایی بسیار حائز اهمیت خواهد بود. زیرا برخی از مواد پلیمری و شیمیایی ناپایدار هستند و با مواد دیگر واکنش می دهند. بهتر است. پتاسیم کربنات را در یک محیطی کاملا خشک، سرد، با تهویه مناسب، دور از اسیدهای قوی و درون ظرف های سربسته نگهداری و ذخیره کرد. در صورت تماس با گرد این ترکیب، است.فاده کردن از ماسک توصیه خواهد شد.
در صنایع غذایی کربنات پتاسیم در تولید ژله، غذاهای چینی، نودل، کیک، انواع شیرینی، کشمش سبز، پودر کاکائو و شراب مورد است.فاده قرار می گیرد. همچنین در سرامیک سازی، مواد منفجره، شیشه سازی، نساجی، شوینده های بهداشتی، کودهای شیمیایی، داروسازی، عکاسی، سفالگری، رنگ و جوهرهای چاپ، خوراک حیوانات، آتش خاموش کن ها و برای نرم کردن آب سخت به کار می رود. کربنات پتاسیم برای تولید سایر ترکیبات پتاسیم از جمله
نام های دیگر این ماده پتاس، پوت کرب و مروارید (خاکستر مروارید)، کربنات پتاس و نمک تارتار است.. حلالیت آن در آب گرم در میلی لیتر در درجه سانتیگراد و گرم در میلی لیتر در درجه است.. نامحلول در الکل و است.ون. فشار بخار آن بسیار کم است.، بنابراین تعیین نقطه ذوب آن دشوار است.. این ماده ظاهری مرطوب و آبکی دارد یعنی خاصیت جذب رطوبت از محیط را دارد. هنگامی که در آب حل می شود، pH آب به شدت افزایش می یابد و قلیایی می شود.
همانطور که میدانید عنصر پتاسیم یکی از اصلی ترین و ضروری ترین ماده مغذی مورد نیاز برای گیاهان است.. بزرگترین کاربرد دیگر این ترکیب در صنایع شیمیایی می باشد و از آن جهت تولید سایر ترکیبات شیمیایی دیگر مانند سیلیکات پتاسیم و ... به کار برده می شود.