این ماده به صورت سفید رنگ و محلول در آب با قابلیت قلیایی بسیار بالا بوده و از واکنش هیدروکسید پتاسیم با دی اکسید کربن تولید می گردد. این ماده بسیار رطوب پذیر بوده و یه صورت جامد و خیس می باشد. با توجه به غیر سمی و غیر قابل اشتعال بودن آن بهتر است. از تماس مستقیم با چشم و پوست به دور باشد.
نام های دیگر این ماده پتاس، پوت کرب و مروارید (خاکستر مروارید)، کربنات پتاس و نمک تارتار است.. حلالیت آن در آب گرم در میلی لیتر در درجه سانتیگراد و گرم در میلی لیتر در درجه است.. نامحلول در الکل و است.ون. فشار بخار آن بسیار کم است.، بنابراین تعیین نقطه ذوب آن دشوار است.. این ماده ظاهری مرطوب و آبکی دارد یعنی خاصیت جذب رطوبت از محیط را دارد. هنگامی که در آب حل می شود، pH آب به شدت افزایش می یابد و قلیایی می شود.
از عمده کاربردهای دیگر این ماده می توان به است.فاده در عینک های خاص از جمله صفحه تلویزیون، لنز نوری، لوله اشعه کاتد، ساخت لعاب در ظروف سفالی، ساخت رنگدانه، جوهر چاپ و افزودنی در برخی محصولات غذایی و شکلات، برنزه کردن و چرم سازی، رنگ آمیزی و شستو پشم اشاره نمود.
از است.فاده های رایج این ماده می توان در تولید کاکائو به منظور کنترل میزان PH اشاره نمود. از دیگر کاربردهای کربنات پتاسیم در صنایع غذایی می توان به است.فاده از آن در تهیه ژله چمنی در کشورهای آسیایی شرقی و همچنین به عنوان یک عامل موثر در پخت نان های زنجبیلی اشاره نمود.مخلوط کربنات پتاسیم به روغن سبز به منظور خشک کردن انگور و تولید کشمش و همچنین به تولید سایر میوه های خشک همانند آلو، هلو و سیب است.فاده می شود.
این ماده در حالت خشک و محلول می تواند تحریک کننده پوست، سیستم تنفسی و چشم باشد و در هنگام تماس به صورت طولانی با پوست می تواند باعث ایجاد تحریکات در پوست گردد. این عملکرد کربنات پتاسیم به علت ویژگی سوزانندگی آن در آب می باشد که هنگام تماس با بافت های مرطوب بدن ایجاد می گردد. در صورت تماس این ماده با چشم، می بایست شستشو به مدت دقیقه انجام گردد.