فرمول شیمیایی آن KCo است. و به صورت یک پودر و کریستال شور مزه می باشد. این ماده همانند سایر نمکهای کربناتی دیگر بی خطر بوده و تمایل شدیدی به جذب آب از خود دارد. یکی از دلایل موثر است.فاده از این ماده در کودهای گیاهی قابلیت حفط آب و تقویت ساقه و ریشه می باشد و این ماده دارای است.فاده های فراوان و مفیدی در صنایع مختلف می باشد.
از عمده کاربردهای دیگر این ماده می توان به است.فاده در عینک های خاص از جمله صفحه تلویزیون، لنز نوری، لوله اشعه کاتد، ساخت لعاب در ظروف سفالی، ساخت رنگدانه، جوهر چاپ و افزودنی در برخی محصولات غذایی و شکلات، برنزه کردن و چرم سازی، رنگ آمیزی و شستو پشم اشاره نمود.
کربنات پتاسیم که به نام نمک تارتار و معادل لاتیل آن Potassium Carbonate به شکل پوکربنات پتاسیم خوراکی و صنعتی،پتاس Potassium Carbonate در سفید رنگ بوده و دارای طعمی همانند نمک می باشد که به صورت محلول در آب و نامحلول در اتانول است.. این ماده از رطوبت پذیری بالایی برخوردار بوه و ظاهر فیزیکی آن به صورت خیس می باشد و دارای قدرت قلیایی بالایی می باشد.
ماده اولیه تولید کربنات پتاسیم، کلرید پتاسیم می باشد که این ماده معدنی به وفور در هفت معدن نیومکزیکو، میشیگان و یوتا آمریکا یافت می شود. پروسه تولید این ماده به این نحو می باشد که در ابتدا کلرید پتاسیم به وسیله الکترولیز تبدیل به هیدروکسید پتاسیم می گردد و پس از آن این ماده با دی اکسید کربنات واکنش داده و بی کربنات پتاسیم تولید می شود. سپس با است.فاده از حرارت دادن به سه ماده آب، دی اکسید کربن و کربنات پتاسیم تبدیل می گردد.
همچنین از این ماده در تولید کشمش است.فاده می گردد به طوری که ابتدا مقدار . کیلوگرم کربنات پتاسیم در لیتر روغن است.رالیایی ترکیب می گردد و پس از آن انگور برداشت شده از مزرعه را در آن فرو برده و آویزان میکنند تا خشک شود. است.فاده از این روش به گذشته های دور که در صنایعی همچون نساجی، صابون و تولید شیشه است.فاده می شد بر میگردد. همچنین از طریق حرارت دادن آن هیدروکسید پتاسیم تولید می گردید. از این ماده از دیرباز در پخت سریع نان ها نیز است.فاده می شد.