کاربرد جوشکاری در صنایع مختلفی مانند لولههایی که در کف دریا کار گذاشته میشود است.فاده میگردد. این لولهها نیاز به مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارند که در آنها میتوان از روش روکش بر روی سطح لولهها است.فاده کرد و روکش آن توسط جوشکاری چسبیده میشود.
جوشکاری به انگلیسی welding، از روشهای اتصال دهی بسیار پرکاربرد و دائمی است.. در تعریف جوشکاری ایدهآل باید گفت جوشکاری به محل اتصالی اطلاق میشود که به هیچ طریقی نتوانیم آن را از قسمتهای دیگر قطعه تشخیص دهیم. چه به لحاظ شیمیایی، چه مکانیکی و چه از لحاظ نظم اتمی!
در صنایع مختلف به ندرت با قطعاتی روبرو میشویم که به صورت یکپارچه تولید شده باشند. معمولا هر قطعه چندین جزء دارد که به روشهای گوناگون بههم متصل شدهاند. جوشکاری یکی از روشهای اتصال دائم قطعات بهم است. و کاربردهای تکنولوژیکی فراوان دارد.
چند نوع قوس در انواع جوشکاری مطرح است.. اکثر قوسها بین دو فلز ایجاد میشود که یکی از آنها الکترود و دیگری، قطعه کار نامیده میشود. یکی از این اجزا به قطب مثبت و دیگری به قطب منفی تبدیل شده و بین آنها قوس الکتریکی ایجاد میشود. به این حالت قوس مستقیم میگویند.
پوشش موجود روی فولاد گالوانیزه می تواند جوش را به خطر بیندازد. این پوشش نفوذ را دشوارتر می کند و می تواند باعث ایجاد تخلخل در جوش شود. به طور کلی پیشنهاد می شود لوله های فولادی گالوانیزه جوش داده نشوند زیرا در حین جوشکاری پوشش آسیب می بیند. بنابراین، تنها لایهی گالوانیزه برای جلوگیری از خوردگی از بین می رود. همچنین، ذوب شدن آن پوشش روی باعث خطرات جدی برای سلامتی می شود. به همین دلیل است. که فولاد گالوانیزه معمولاً جوش داده نمی شود.