برخی دیگر از گونههای گیاهای دماوند عبارتاند از: کاج آلپ، اسپرس کوهی نیمه کروی، گون، یاسمن صخرهای، ازمکی کوهسری، پیربهار دنایی، شبدر شاه بلوطی، ترشک کوهسری، دغدغک البرزی، پلاخور بوتهای، گالش انگور، تیره گل، نسترن وحشی، قفقازی، رز گردآلود، گز، علف بره، چمن آراراتی، چمن گندمی آسیای مرکزی، جاروی علفی بامی، علف قرمز، جو چمنزار، ملیکای بی زبانک، علف صورتی، چاودار هراتی، شبه یولاف شکننده، ریش سنبل، خشخاش طناز، شکرتیغال و شکرتیغال مشهدی، چون جاشیر، سریش و در جاهای مرطوب زبان طلا، پیرسنبل، قدومه پرشاخه، جعفری فرنگی معطر، بادرنجبویه دنایی، خاکشیر تلخ کوتوله، گل بی مرگ طلایی، پنجه برگ نقره گون، آزاد بری، پنجه برگ همدانی، دنایی، سنبله ارغوانی و مینای پرکپه برگ نقرهای.
مشکلات دیگری که کوه دماوند و محدودهٔ پیرامون آن را تهدید میکنند عبارتاند از: ساختوساز بیضابطه، تصرف منابع طبیعی برای است.فادهٔ غیرقانونی و شخصی، افزایش جمعیت انسانی و خودروها، حضور بیش از اندازهٔ گردشگران بدون آنکه آموزشهای لازم در رابطه با طبیعتگردی و حفظ محیط زیست به آنها داده شده باشد، نوشتن یادگاری در طول مسیر (بهویژه بر فراز قلهٔ دماوند)، نصب تابلوهای یادبود و پرچمهای گروهها و یادگاریهای کشتهشدگان، کمبود اقامتگاه و تبلیغات نامناسب.
گیاهان دشت لار و بلندیهای دربرگیرنده آن گوناگونی چشمگیری دارد. شماری از این گیاهان خوراکی و دارویی است. که در اردیبهشت ماه دوستداران سبزی چین را فرا میخواند. گون و خرگوشک و آویشن (اوشم) و شنگ، لواش، سیرک (تلم)، پیازک، قارچ وحشی، کاسنی، گلپر (الرگ)، شیرین بیان، باریجه، چای کوهی، بارهنگ و والک نمونههایی از گیاهان دشت لار و بلندیهای آن است.. زنبق وحشی بنفش و ارغوانی و مرغک و گل زرد، و شقایق دشت لار را در بهار رنگارنگ کرده زیبایی آن دو چندان میشود.
العاب خام ممکن است. بسته بندی شده و به صورت محصولی چون رنمارز فروخته شود و یا اینکه ممکن است. برای تهیه و آماده سازی مارزیپن های کامل همچون گولمد (از طریق افزودن شکر آیسینگ، شربت گلوکز و شربت اینورت) به کار رود. همچنین ممکن است. برای تولید کلوچه از طریق افزودن شکر دانه دار و سفیده تخم مرغ به کار رود.
در طب سنتی توصیه میشود دانش آموزان برای افزایش قدرت یادگیری و ورزشکاران برای تامین پروتئین مورد نیاز خود حتماً از این میوه است.فاده کنند. فراموش نکنید میوه بادام جزو آن دسته از محصولات غذایی است. که هیچگونه آلرژی برای مصرف کننده ایجاد نمی کند. حتی اولین غذای کمکی که برای نوزادان توصیه می شود، حریره بادام بوده و این نشانگر ارزش غذایی بالای آن است..
درخت بادام فرانیس دارای شاخههای ضخیم است. و میتواند باردهی بالا را به خوبی تحمل کند. همچنین جزوه درختان کوتاه قامت محسوب میشود و ارتفاع آن بین الی متر است.. میوه بادام فرانیس پوسته کاغذی و مناسبی دارد که به شکل بیضی است.. از خصوصیات بارز آن میتوان به بزرگ بودن مغز و طعم منحصر به فرد آن اشاره کرد. این درخت اصالتا مربوط به کشور فرانسه است..
به منظور جدا شدن بهتر میوه ها، باغ های بادام اغلب دو هفته قبل از برداشت آبیاری می شوند و سطح خاک باید تا حد امکان صاف و عاری از علفهای هرز باشد. درخت ها توسط دستگاه لرزاننده تکان داده شده و میوه ها بر روی زمین می ریزند. سپس میوه ها توسط دستگاه هایی که دارای بازوهای مکنده هستند جمع آوری شده و به داخل تریلی ها ریخته می شود. تیمار اتیلن و است.فاده از دستگاه لرزاننده مزایای متعددی دارد. مقدار عملکرد بادام در هر هکتار از یک تا دو تن (بدون پوست سبز) متغیر است. که به عملیات زراعی از جمله آبیاری و نیز به نوع رقم بستگی دارد.
هسته های زردآلو شباهت هایی به بادام های تلخ دارند. هسته زردآلو هر چند کوچکترست با این حال از نظر شکل مشابه بادام تلخ بوده و به خاطر وجود آمیگدالین تلخ است.. بزرگترین تولید کننده هسته های زردآلو چین است.، جایی که این محصول به عنوان یک فرآورده جانبی یا زائد به شمار می آید. هسته زردآلو معمولا به طرز قابل توجهی ارزان تر از بادام است..