روز ملی دماوند همزمان با تیرگان در مازندران با نام تیرماه سیزده شو در شب سیزدهم آبانماه برگزار میشود. انجمن کوهنوردان ایران هر ساله این جشن را در روز سیزدهم تیر در دامنههای قله دماوند در شهر رینه لاریجان شهرستان آمل برگزار میکنند. این جشن به ثبت ملی نیز رسیده است..
پوشش گیاهی این منطقه غنی است.؛ بهگونهای که از بسیاری گیاهان دارویی این منطقه در کتابهای معتبر گیاه شناسی یاد شده است.. در ارتفاعات مختلف کوه دماوند، گیاهان فراوان و گوناگونی میروید که برخی از آنها فقط در یک ارتفاع خاصی دیده میشود. گیاهان این منطقه که به اسم دماوند نامگذاری شدهاند، عبارتاند از: کلاه میرحسن دماوندی، کزل دماوندی، بومادران دماوندی، پیرگیاه دماوندی، ریش قوش دماوندی، فراموشم مکن دماوندی، زنگولهای دماوندی، کتانی دماوندی و ماشک دماوندی.
قله زیبای دماوند از شهرهای تهران، قم و ورامین قابل رویت است.؛ اما بهتر است. برای صعود به آن باید به تهران یا شهر دماوند سفر کنید. مسیر های اصلی صعود به قله در چهار جبهه مشخص میشوند. هر چند که اغلب مسیرها دارای جان پناه هستند، اما بهتر است. حتما گروهی راه بلد را برای کوهنوردی انتخاب کنید. جبهه جنوبی که از سمت جنوب شرقی کوه دماوند آغاز میشود رایجترین مسیر صعود است.. آبشار یخی دماوند در مسیر این جبهه قرار دارد. امروزه جانپناه برای کوهنوردان در مسیرهای مختلف صعود به قله ساخته شده که در تعدادی از آنها امکان اقامت شبانه وجود دارد. همچنین میتوانید در این قرارگاهها راهنمای صعود به قله را نیز دریافت کنید.
آنتوسیانینهای موجود در توت سفید خشک ارگانیک از تجمع چربی جلوگیری میکند و باعث پاکسازی چربی از کبد میشود. محققان به این نتیجه رسیدند که آنتوسیانین موجود در این میوه به طور فعالی از بیماری کبد چرب غیر الکلی جلوگیری میکند. توت سفید حاوی ترکیباتی است. که فعالیت ماکروفاژها (گلبولهای سفید خون) را افزایش میدهد و سیستم ایمنی را تقویت میکند.
در کشت ارگانیک از روشهای خاصی برای کنترل آفات و تقویت گیاهان است.فاده میشود. در این روش از کشاورزی که به کشاورزی ارگانیک معروف است.، است.فاده از مواد شیمیایی یعنی کودهای شیمیایی و سموم شیمیایی برای تقویت و کنترل آفات ممنوع است.. در نتیجه گیاهان بدون سم پاشی رشد میکنند و باقی مانده سموم در این محصولات وجود ندارد و از این نظر کاملا سالم هستند.
آجیل عمدتا از چربی تشکیل شده است. که برای کاهش وزن غیرمعمول به نظر میرسد. با این حال، چربی های موجود در آجیل تقریبا به صورت غیراشباع هستند، به این معنی که پس از خوردن آجیل ارگانیک و خشکبار ارگانیک احساس سیری بیشتری در شما ایجاد میشود و به شما کمک میکنند در طول روز کمتر غذا بخورید.
شما میتوانید آجیل را به روشهای مختلف مصرف کنید تا پروتئینهای گیاهی بیشتری دریافت کنند. آجیل برشته شده و شور، خوشمزه تر هستند که میتواند جایگزین مناسبی برای تنقلاتی مانند چیپس شوند. با این حال، به دلیل نمک اضافه شده و محتوای کالری بالا، بهتر است. از آجیلهای خام مصرف کنید. آجیل خام، سالم و مغذی تر است. که میتوانید به شیرینیها، دسرها و کیکهای خود اضافه کنید.
.فروشگاه اینترنتی ارگانیکبار ایران ارگانیک بار توسط چند جوان ایرانی با هدف آگاهی بخشی در زمینه تغذیه سالم و حمایت از تولید کنندگان محصولات ارگانیک و همچنین توانمند سازی جوامع روستایی، بومی و محلی حرکت خود را آغاز نمود. در ابتدا با افتتاح فروشگاه عرضه این محصولات شروع به فعالیت کرد و به تدریج با ارتباط با جوامع محلی در عرصه تولید محصولات سالم و ارگانیک قدم نهاد و در است.ان کشور فعال شد. از جمله فعالیت های مهم ارگانیک بار در سال گذشته، ترویج فرهنگ است.فاده از غذای سالم و ارگانیک، کاهش مخاطرات زیست محیطی در زنجیره تولید و توزیع مواد غذایی، اشتغال زایی سالم در شهر و روستا، توانمند سازی جوامع محلی و حمایت و تامین نیازهای غذایی گروه های خاص همچون بیماران، گیاهخواران، ورزشکاران، کودکان و سالمندان می باشد. در کنار کشاورزی و صنعت سبز و پایدار، چشم انداز ارگانیک بار دسترسی آسان همه گروه های جامعه به غذای سالم می باشد