در ادامه می توان به این امر نیز اشاره داشت که کاشت برخی از ارقام نهالهای میوه نیز از رونق بیشتری در داخل کشور برخوردار است.. نهالهایی مانند هلو در چندین سال اخیر به دلیل اینکه کاشت آنها با رسیدگیهای زیاد، کمتر شده، بازار فروش بهتری نسبت به سایر ارقام پیدا کرده است.. به همین دلیل برخی از سرمایهگذاران در این بخش به خاطر آینده خوب این ارقام نسبت به
از ارقام بادام ایتالیایی زود بازده میتوان به درخت بادام تونو اشاره کرد که در دومین سال کاشت، نوبرانه خود را تولید میکند. این درخت، پربار، مقاوم و به صورت پیوندی و اصلاح شده تولید و به دست کشاورزان میرسد. علاوه بر باردهی بالا، باید به سازگاری بالای درخت بادام تونو در اکثر نقاط کشور ایران اشاره کرد. همین امر باعث پرفروش بودن این نهال در کشور ایران شده است..
در واقع دو گونه از بادام وجود دارد، نوع تلخ و نوع شیرین. بادام تلخ سهم بسیار اندکی از تولید جهانی را داراست و هم اکنون تولید آن منحصر به مراکش و فلسطین اشغالی است.. بادام شیرین اروپایی، اسپانیا، ایتالیا، پرتغال و یونان به طور طبیعی تقریبأ حاوی ۵٪ از بادام تلخ است... بادامهای کالیفرنیا ٪ شیرین می باشند و طعم آنها در کل شیرین تر از انواع اروپایی آن است.. همچنین آجیل های کالیفرنیا از نظر شکل یکنواختتر و یکدست ترند که این موضوع است.فاده از آنها را برای مقاصد تزئینی مناسب تر می سازد.
بادام سنگی باید عاری از آفت زنده باشد. آفت عبارت است. از وجود هرگونه موجود زنده در هر یک از مراحل رشد نظیر حشرات، کنه ها، قارچها، باکتری ها و غیره که از بادام تغذیه نموده و یا روی آن نشو و نما کرده و باعث تقلیل کمی و یا کیفی و آلودگی شود. آفت زدگی هم عبارت است. از آثار ناشی از عمل آفات بر روی بادام مانند حفره های محل تغذیه حشرات و کنه ها، وجود تنیده ها و فضولات و پوسته های لاروی، شفیرگی و تخم و یا وجود کپک که با چشم غیر مسلح قابل دیدن باشد.
کارخانجات فرآوری کننده بادام در انگلستان ممکن است. بادام را به این شکل وارد نمایند (یعنی بدون سفید کردن و رنگبری نمودن) و یا اینکه ممکن است. بادام در کشور مبدأ رنگبری و سفید شود. بادام ها بر اساس وزنی درجه بندی می شود برای مثال / حاوی تا بادام در هر اونس است..