شاید بتوان گفت محله قلعه، اولین محله مسکونی شهرقدس امروزی است. که بین میدان قدس تا عمارت واقع شدهاست. البته در گذشته دور در کاووسیه، سرخ حصار، وارمینک، چمن، امامزاده و اسماعیل آباد سکونتهایی جریان داشته که در مقاطعی خالی از سکنه شدهاست. قلعه پس از است.قرار اولین مهاجرین خمسه و کاشی که برای همیشه ماندگار شدند ساخته شد. امروزه هم کاشیها بیشتر در همین محله و امامزاده ساکن هستند. محله قلعه برج و بارو و دروازه ای داشته که شبها در آن بسته می شد و هنوز بین قدیمیها مرسوم است. که می گویند اگر دیر بیایی در قلعه (یا به لفظ عامه
سطح زیر کشت در حوزه قدس و شهرکهای اطراف آن ۵ هکتار است.. به دنبال تحولات اجتماعی و سیاسی دهههای اخیر، افزایش جمعیت و رشد مهاجرت به سوی تهران، امروزه شهرقدس به یکی از مناطق پرجمعیت و متراکم مسکونی حومه تهران تبدیل شدهاست.
اکثر فضای سبز قدس خشک شده و تبدیل به خانه و مراکز صنعتی شده، اما همچنان میشود نمونههایی از باغات قدیمی را در آن دید. غیر باغات معروف که در بالا به آن اشاره شد میتوان به بوستانها هم اشاره کرد. مسئولیت نگهداری از فضای سبز و بوستانهای شهرقدس بر عهده سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری قدس میباشد.
در سالهای اخیر، تونلهای انجماد انتخابی برای کارخانهها و تولیدکنندگان بوده است.. با افزایش تقاضا برای محصولاتی که در تمام طول سال در دسترس هستند، تولیدکنندگان محصولات غذایی بیش از هر زمان دیگری تحت فشار هستند. با این حال، فقط فریز کردن محصولات کافی نیست. فناوری انجماد مورد است.فاده باید به اندازه کافی خوب باشد تا کیفیت، طعم و بافت محصول را حفظ کند. اینجاست که تونلهای انجماد وارد عمل میشوند.
سردخانه صنعتی با توجه به حجم موادی که باید در آن ها نگهداری شوند، با ظرفیتها و ابعاد مختلف از چند ده متر تا چند صد متر مربع ساخته میشوند؛ که محصولات کشاورزی، دارویی و مواد غذایی را در آن نگهداری میکنند. البته این نوع از سردخانه ها در ظرفیتهای بیشتر هم قابلیت ساخت دارند که با توجه به نیاز میتوان آنها را طراحی کرد؛ اما هزینههای اولیه ساخت افزایش پیدا خواهد کرد. این سردخانهها فقط برای محافظت از مواد خوراکی نیستند، بلکه از آنها در صنایع مختلفی مثل صنایع شیمیایی و نظامی نیز است.فاده میکنند.
در سال ویلیام کالن William Cullen ، از دانشگاه گلاسکو اولین گام را در زمینه سردخانه صنعتی برداشت و اولین یخ ساخته شده به دست بشر را با تبخیر اتر در خلاء نسبی ساخت. او نشان داد که با سرعت بخار شدن مایع و تبدیل آن به گاز، چگونه میتواند به خنکشدن بیانجامد که این در واقع همان ایده اصلی عملکرد یخچال و فریزر است.. کاری که او انجام داد باعث شد که خیلی از افراد برای انجام کارهای بعدی از او ایده بگیرند. رفته رفته از سال ، است.فاده از سیکل تبرید تراکمی رایج شد.
تونلهای انجمادی هم وجود دارند که می توانند خط تولید را به دلیل یخ زدن محصولات تکان دهند تا اطمینان حاصل شود که محصولات جداگانه همیشه از هم جدا شده اند و به یکدیگر نمیچسبند. تونلهای انجماد همچنین برای انجماد محصولاتی مانند غذاهای پخته شده، شیرینیها و غذاهای فرآوری شده هم است.فاده میشوند.
مبردها به دلیل ویژگیهای خاص خود، به سادگی تغییر فاز میدهند و از حالت گاز به مایع و همچنین در حالت برعکس آن، از مایع به گاز تبدیل میشوند و به دلیل همین ویژگی، کاربرد بسیار زیادی در سیستمهای تهویه مطبوع دارند و در سیکل کاری دستگاههای مختلفی مانند چیلرهای تراکمی، داکت اسپلیت، یخچالهای خانگی از مورد است.فاده قرار میگیرند.