محصولات گوشتی، مانند هات داگ و گوشت های اغذیه فروشی، از یک نگهدارنده نیترات و یا نیتریت مانند محصول فوق برای کاهش رشد میکروارگانیسم هایی است.فاده می کنند که در محصولات ګوشتی رشد می کنند و به نوبه ی خود می توانند از رشد سم بوتولیسم نیز جلوگیری کنند. در صورت عدم وجود این افزودنی در محصولات گوشتی، غذا به راحتی فاسد می شود.
نیتریت گاهی اوقات می تواند یک بازدارنده خوردگی “خطرناک” تلقی شود، زیرا غلظت بیش از حد کم (کمتر از ppm) میتواند منجر به خوردگی بیشتر از زمانی که نیتریت وجود ندارد، بشود. این امر به این دلیل اتفاق میافتد که غلظت nitrite برای ترمیم شکافهای فیلم منفعل بر روی سطح فلز خیلی کم است.. در یک واکنش گالوانیک، از دست دادن فلز در آند رخ میدهد. از آنجا که نیتریت یک بازدارنده آندی است.، از بین رفتن فلز در این شکافهای فیلم متمرکز میشود و میتواند باعث گود شدن شود.
باکتریهای نیتریته کننده و دفع کننده نیتریت توسط نیتریتها تغذیه میشوند و میتوانند آنها را به نیترات، آمونیاک و ازت تبدیل کنند. باید از بایوسایدهای غیر اکسید کننده است.فاده شود. اگر اتلاف آب وجود نداشته باشد و رسانایی و سایر پارامترهای آزمایش شده یکسان باقیمانده باشد، اما سطح Sodium nitrite سیستم کاهش یابد، این میتواند نشانه فعالیت میکروبیولوژیکی باشد.
یک روش تولید نیتریت سدیم است.فاده از نیترات سدیم مذاب به عنوان نمک و سرب اکسید شده می باشد، در حالی که در یک روش مدرن تر از براده آهن قراضه برای کاهش نیترات است.فاده می شود. در واقع نیتریت سدیم توسط چندین واکنش شیمیایی که شامل کاهش نیترات سدیم است.، سنتز شده است..
() به عنوان یک نگهدارنده و تثبیت کننده رنگ، با نیترات سدیم، در فرآورده های پخت گوشت برای پخت خانگی گوشت و فرآورده های گوشتی (از جمله طیور )، همراه با دستورالعمل هایی بکه مقدار این ماده را محدود می کند است.فاده می شود. بیش از قسمت در میلیون در فرآورده گوشتی نهایی و میزان نیترات سدیم در فرآورده گوشتی نهایی بیش از قسمت در میلیون نباید تجاوز کند