با افزایش اسیدیته و کاهش PH شرایط جلوگیری از رشد باکتری و قارچ را بوجود می آورد. در نتیجه باعث افزایش مدت زمان عمر مواد غذایی و یا نوشیدنی می شود. همچنین به حفظ عطر، طعم و PH در یک سطح مناسب موجب جلوگیری از تخریب و فساد محصولات غذایی می شود.
جوهر لیمو در میوه ها و سبزیجات وجود داشته ولی میزان آن در مرکبات متغیر است.. سیتریک اسید ابتدا در سال ۸ توسط یک دانشمند سوئدی به نام کارل ویلهلم از لیمو ترش بدست آمد. سپس بعد از چندین سال فرآیند صنعتی شدن آن در سال ۸ در صنایع مرکبات ایتالیا انجام شد. بعد از آن ترکیب کلسیم سیترات از آبمیوه را توسط آهک (هیدروکسید کلسیم) انجام داده و سیتریک اسید را از کلسیم سیترات به وسیله اسید سولفوریک رقیق حاصل کردند. در سال ، کارل وهمر (Carl Wehmer) حضور سیتریک اسید را به عنوان محصول جانبی اگزالات کلسیم تولید شده، توسط کشت پنیسیلیوم گلوکوم مشاهده کرد. امروزه روش های نوینی برای سنتز اسید سیتریک به وجود آمده که با کمک ابزارهای شیمیایی توسعه پیدا کرده اند.
شاید این پرسش برایتان پیش آمده باشد که اسید سیتریک خوراکی چیست ؟ نام اسید سیتریک به ماده غذایی شباهتی ندارد و از این رو شاید برای برخی افراد جای نگرانی و پرسش ایجاد شده باشد که چرا در برخی مواد غذایی از این ماده است.فاده شده است.. در پاسخ به این سوال که اسید سیتریک خوراکی چیست باید گفت که این ماده نوعی اسید ضعیف است. که به طور طبیعی در مرکبات و برخی مواد غذایی طبیعی به کار رفته و طعم ترش میوه هایی چون پرتقال و نارنج و لیمو از همین ماده است.. در ادامه به شما توضیح خواهیم داد که خواص اسید سیتریک خوراکی چیست. اسید سیتریک هیچ چربی و قندی ندارد و البته داری ارزش غذایی دیگری هم نیست. اسید سیتریک می تواند به سلامت کلی بدن کمک کرده و هم چنین در چربی سوزی و رسیدن به تناسب اندام یاری تان خواهد کرد.
همانطور که از نام این ماده پیداست، اسید سیتریک دارای خاصیت اسیدی می باشد. این بدان معناست که PH اسید سیتریک کمتر از می باشد. PH شاخصی برای سنجیدن میزان اسیدی و قلیایی بودن یک ماده است. و به وسیله آن می توان ماهیت مواد را شناسایی کرد. بازه این شاخص بین تا می باشد و عدد به معنای خنثی بودن می باشد. زمانی که این شاخص بین تا باشد، به معنای اسیدی بودن و زمانی که بین تا باشد، به معنای قلیایی بودن است.. PH اسید سیتریک در دسته اسیدی قرار می گیرد، اما این میزان ملایم می باشد و باعث آسیب رساندن به محیط اطرافش نخواهد شد. از این قابلیت اسید سیتریک می توان به عنوان محافظ رنگ و کیفیت مواد غذایی بهره جست، بدون اینکه آسیبی به بدن برسد.
تفاوت این دو اسید در مش بندی یا دانه بندی و فرآوری آن ها می باشد. یعنی اسید سیتریک آبدار به صورت کریستالی و اسید سیتریک خشک به صورت پودری است.. سیتریک اسید مونو هیدرات، اسید سیتریک آبداری است. که از تبلور آب سرد به دست می آید و سیتریک اسید هیدراته یا آبدار، اسید سیتریک خشکی است. که از تبلور آب گرم تولید می شود. اسید سیتریک خشک بیشتر تنظیم کننده اسیدی و طعم دهنده، بوبری آروماتیک مطلوب و بهینه نگهدارنده براق کننده (روکش میوه های سردخانه ایی)