بر اساس کاربرد، بازار جهانی دی کلرومتان به دارویی، مواد غذایی و نوشیدنی ها، رنگ و لاک، تمیز کردن فلزات، ساخت مواد شیمیایی و فوم و سایر مواد تقسیم می شود. برنامه های دیگر شامل الکترونیک، فیلم های عکاسی و جوهر چاپ است.. بیشترین سهم در آمد دی کلرومتان مربوط به تولید مواد شیمیایی و فوم است.. این امر به دلیل افزایش تقاضای بالای این ترکیب در فرآوری های شیمیایی و تولید فوم به دلیل عملکرد عالی و است.فاده گسترده در مواد شیمیایی ویژه است.. کشورهای آمریکا، هلند، سویس، بلژیک، فرانسه، ژاپن و هند بزرگترین تولیدگان متیلن بی کلراید هستند.
استنشاق متیل کلرید می تواند سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی، حالت تهوع، است.فراغ، تشنج، کما و نارسایی تنفسی ایجاد کند. این ماده در غلظت های بالا مخدر است.. قرار گرفتن در معرض مکرر باعث تولید کبد و متیل کلرید می شود که باعث ایجاد اثرات نامطلوب تولید مثل در حیوانات آزمایش می شود. این موارد شامل سمیت جنینی، مرگ جنین، ناهنجاری های تکاملی و اثرات پدر در موش می باشد. تست آن برای آزمایش جهش زایی مثبت بود.
منابع طبیعی دی کلرومتان شامل منابع اقیانوسی، جلبک های کلان، تالاب ها و آتشفشان ها است.. با این حال، اکثرا دی کلرومتان در محیط حاصل از انتشار گازهای گلخانه ای صنعتی تولید می شود. متیل کلراید در اثر سوختن زیست توده و فوران آتشفشان و همچنین فعالیت های بیوشیمیایی توسط قارچ های پوسیده چوب و برخی جلبک ها و جلبک های دریایی در اقیانوس ها تشکیل می شود. در سطح جهان مقادیر عظیمی از متیل کلرید طبیعی (تقریباً میلیون تن در سال) توسط این منابع در جو آزاد می شود. به طور کلی دو روش ساخت متیل کلراید از نظر فنی وجود دارد.
دی کلرومتان، به دلیل مصارف صنعتی عمدتا در هوا و به مقدار کمی در آب و خاک آزاد می شود. بسیاری از مکان های زباله های شیمیایی حاوی متیلن دی کلرومتان هستند. دی کلرومتان از طریق نشت و تبخیر وارد محیط زیست می شوند. بی کلراید به راحتی تبخیر شده و در هوا آزاد می شود. بی کلراید، موجود در هوا، در اثر تابش نور خورشید و با واکنش با سایر مواد شیمیایی موجود در هوا تجزیه می شود. تقریباً نیمی از بی کلراید موجود در هوا طی ۵ تا روز نا پدید می شود.
متیلن کلراید به عنوان یک حلال است.خراج در صنایع تولید مواد غذایی و آشامیدنی است.فاده می شود. به عنوان مثال ، متیلن کلراید می تواند برای از بین بردن کافئین از دانه های قهوه خنک نشده و برگ های چای ، برای تهیه قهوه و چای بدون کافئین است.فاده شود.