ری تنها منطقه باستانی است.ان تهران است. که دارای آثار تاریخی و مکانهای دیدنی زیادی است.. این منطقه قطب توسعه توریسم مذهبی است.ان تهران نیز بهشمار میآید. جاذبههای تاریخی شهرستان ری بر جاذبههای طبیعی منطقه غالب است.. قدمت طولانی و سابقه کهن ری سبب شده که آثار تاریخی بسیار قدیمی مانند باروی ری برین - که مربوط به سدههای قبل از میلاد است. - در این شهر وجود داشته باشد. برخی از مهمترین آثار تاریخیهای شهر ری عبارتند از:
بعد از ورود آریایی ها مهم ترین قوم در بین آن ها ماده ها و پارس ها بودند که بعد از تلفیقی که بین آن ها صورت گرفت ماده با بومیانی که قبل از آن در این سرزمین زندگی می کردند این منطقه را بخش بندی کردند در این تقسیم بندی ماده ها به رماد رازی یا راگا ، راگس که در جنوب تهران بود قرار گرفت.
بازرگانی، صنعتگری، کشاورزی و دامداری از مشاغل اصلی اهالی این شهر ری بهشمار میرود. شهر ری از نظر کشاورزی بسیار فعال و ۵٪ آن به طریقه صنعتی و مکانیزه و مابقی به روش نیمه مکانیزه و سنتی انجام میگیرد، فراوردههای کشاورزی شامل گندم، نباتات، علوفهای، پنبه، چغندر قند و ذرت و
به صورت مستقیم: از بی کربنات سدیم یا همان جوش شیرین در پخت و پز به صورت مستقیم است.فاده می شود. چرا که بی کربنات سدیم خاصیت خمیر مایه ای دارد. در واقع ماده ای که خاصیت خمیر مایه ای دارد، می تواند با تولید مقادیری از دی اکسید کربن با نماد COمنجر به پف کردن و بالا آمدن خمیر شود. به علت این خاصیت، از بی کربنات سدیم برای فرآوری و تولید بکینگ پودر، پودر کیک، انواع نان و... است.فاده می شود.
واکنش دوم در دمای بالاتر از درجه ساتی گراد و در اثر تجزیه اتفاق می افتد. واکنش اول نسبت به واکنش دوم میزان کربن دی اکسید بالاتری تولید می کند. واکنش اول زمانی اتفاق می افتد که فرمولاسیون در حال تولید است. و واکنش دوم در زمان پخت و بالا رفتن دما اتفاق می افتد.
جوش شیرین یا بی کربنات سدیم یکی از نمک های سدیم در ترکیب با اسید کربنیک است. که تنها یک هیدروژن اسیدی این ترکیب با سدیم جایگزین شده است..بیکربنات سدیم درحالت جامد، به شکل گرانول یا پودرهای كریستالی، با رنگ سفید، بیبو، دارای خاصیت بازی است. و كمی قابل حل است. و به مقدار كمی در اتانول حل میشود. بیکربنات جاذب رطوبت و بوگیر است.. در تعریفی دیگر باید بگوییم جوش شیرین یا بیکربنات سدیم یکی از نمکهای سدیم در ترکیب با کربنیک اسید است. که تنها یک هیدروژن اسیدی این ترکیب با سدیم جایگزین شده است.. بی کربنات سدیم در ساختار خود دارای یک گروه آنیونی –HCO و یک عامل کاتیونی +Na است.. بی کربنات سدیم در طبیعت به فرم کانی ناکولیت (nahcolite) یافت می شود. مصریان باستان شکل طبیعی نمک قلیایی ترکیبی شامل سدیم کربنات دکا هیدرات و سدیم بی کربنات را است.فاده می کردند. این نمک قلیایی را به عنوان صابون شستشو بکار می بردند. در سال شیمیدان فرانسوی نیکلاس لبانس بی کربنات سدیم را به شکل امروزی تهیه نمود. جان دوییت و آستین چرچ اولین کارخانه سودای آشپزی را از بی کربنات سدیم و دی اکسید کربن احداث کرده اند.
به صورت غیر مستقیم: همچنین بی کربنات سدیم به صورت غیر مستقیم در روند تولید مواد غذایی حضور دارد. در واقع از این ماده، برای شست و شو و تمیز کردن مواد غذایی اولیه است.فاده می شود. در واقع میوه و سبزیجات را می توان با جوش شیرین خیساند تا تمامی آفات و مواد مضر موجود بر روی مواد غذایی از بین برود.
در این روش از ترکیبات معدنی همچون ترونا که حاوی این ترکیب است. بهره برداری می شود. این روش در کشورهایی مانند آمریکا و ترکیه که دارای ذخایر بزرگ ترونا هستند، است.فاده می شود. ترونا با فرمول شیمیایی NaH(CO) .HO از کانی های محلول در آب بوده که با افزودن گاز دی اکسید کربن به محلول آن، بی کربنات سدیم رسوب کرده و محصول نهایی تولید می گردد.