بدون شک مهم ترین عامل در تولید بخار آب و کیفیت آن، کیفیت آب ورودی به سیسستم می باشد. کیفیت آب ورودی به دیگ بخار تاثیر مستقیم بر عملکرد دیگ بخار و مصرف انرژی آن دارد. در صورتی که آب ورودی به دیگهای بخار توسط سیستم تصفیه آب صنعتی تصفیه شده باشد از رسوب آهک درون دیگ جلوگیری نموده و همچنین موجب افزایش عمر مفید دیگ و جلوگیری از خوردگی پایپینگ می شود.
کارخانجات آرد به عنوان صنعت مادر در بخش صنایع غذایی مطرح هستند. آنها علاوه بر تامین آردهای نانوایی ها، مواد اولیه بسیاری از کارخانجات صنایع غذایی ازجمله کیک، کلوچه، بیسکوییت، نشاسته را تامین میکنند. محصولات کارخانجات آرد بر سفره ی تمام خانوادهها و سبد غذایی اعضای جامعه وجود دارد. لذا آب خروجی از آب شیرین کن صنعتی در تولید کیک و کلوچه و باعث بالا رفتن کیفیت و سلامت محصول تولیدی میگردد.
شیرین سازی آب به عنوان یک ضرورت جهت تأمین آب شیرین مورد نیاز در مناطق گرمسیری و مناطقی که با کمبود آب شرب مواجه هستند مورد است.فاده قرار می گیرد. در حال حاضر فرایند اسمز معکوس اقتصادی ترین فرایند موجود برای تصفیه آب صنعتی است.. فراینداسمز معکوس بر پایه انتقال جرم با است.فاده از غشای نیمه تراوا و نیز فشار هیدرواستاتیک، فرایندی است. که به طور وسیع در تولید آب آشامیدنی از آب دریا و یا آبهای زیرزمینی و سطحی شور مورد است.فاده قرار می گیرد.
ممبرانهای اسمز معکوس(غشای نیمه تراوا) در مقیاس صنعتی، است.وانه های پلیمری با قطر و ۸ اینچی هستند که عموماً از جنس پلی آمید ساخته می شوند. ممبران RO از تعداد زیادی لایه های به هم پیچیده شده تشکیل شده که با چسب مخصوص به هم متصل شده اند. لایه های ممبران معمولاً از جنس پلی است.ر به ضخامت حدودی میکرون، لایه تقویت کننده پلی سولفون به ضخامت حدودی ۵ میکرون و لایه موثر از جنس پلی آمید به ضخامت حدودی تا نانومتر تشکیل شده اند.
آب خام ورودی پس از عبور از واحد پیش تصفیه و حذف کدورت، ذرات معلق نامحلول و ذرات کلوییدی به واحد شیرین سازی با فرایند اسمز معکوس وارد می شود. در این بخش فشار آب توسط پمپ فشار قوی به بیش از فشار اسمزی افزایش پیدا می کند. فشار اسمزی با مقدار یونهای محلول در آب یا هدایت الکتریکی آب رابطه مستقیم دارد. هرچه مقدار یونهای محلول در آب افزایش پیدا کند، فشار اسمزی آب نیز افزایش می یابد. بنابراین آب با فشار بالاتر از فشار اسمزی در جهت معکوس یعنی از جریان با غظت کمتر آب(آب شور) به سمت جریان با غلظت بیشتر آب(آب شیرین) به ممبران وارد می شود.